Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Var overtent og overspent

Isabel Blanco (25) er glad for at en av verdens beste strekspillere de ti siste åra, Tonje Kjærgaard, hjalp henne.

Isabel Blanco hater ananas og kokosboller. Og særlig håndballdommere som ikke gjør jobben sin.

-  Hvis dommeren gjør en feil, kan jeg bli så hissig at jeg har lyst til å gå og ta ham, sier Isabel Blanco til Dagbladet.

Men landslagets nye strekyndling avviser at hun er en ny Anja Andersen.

-  Jeg er meg selv, sier Blanco.

Måtte roe meg ned

Likevel innrømmer hun at spenningsnivået på klubblag har vært for høyt, og særlig da hun spilte i danske Ikast. Derfor var det godt å ha danskenes tidligere toppspiller Tonje Kjærgaard i nærheten. Duoen utgjorde linjeparet på Ikast i fjor, før Kjærgaard ga seg og Blanco gikk til Aalborg.

-  Da Tonje og jeg spilte sammen, var det hun som måtte roe meg ned. Jeg var overtent og overspent, sier Isabel.

Det gikk så langt at prestasjonene uteble, og Blanco ble stresset.

-  Da studerte jeg måten Tonje var på. Det var nyttig erfaring for meg, sier Isabel.

-  Et forbilde

Tonje Kjærgaard, som har vært verdens kanskje beste linjespiller de ti siste åra, har også fungert som mentor for Isabel i tida etter duoen skiltes.

-  Hun holdt alltid roen i viktige kamper. Tonje er et stort forbilde for meg. Hvis jeg lurer på noe, kan jeg ringe henne og be om råd. Det hjelper meg mye, sier Isabel.

Ukraina i morgen

Kjærgaard, med 139 landskamper og 318 mål, var også Danmarks kaptein og en viktig årsak til at danskene fikk med seg to OL-gull, et VM-gull og to EM-gull.

Isabel Blanco er mesterskapsdebutant og fersk i landslagstrøya. Hun er langt fra å kunne vise til samme merittliste som den danske kanonen. Men akkurat det vil den 175 centimeter høye skikkelsen fra Bergen gjøre noe med. I morgen starter hun på veien for å kunne oppnå samme resultater som forbildet. Fjorårets bronsevinnere fra VM, Ukraina, står på motsatt halvdel av EM-banen i Debrecen i Ungarn. Åpningskampen blir enormt viktig for de norske jentene. Isabel Blanco lover å ta fram det hun har av Bergens-røst og stålkrefter. Og noen snill pike er hun ikke på håndballbanen.

-  Isabel stråler

-  Jeg roper mye, det skal være litt lyd. Det er viktig at aggressiviteten holdes oppe. Det er avgjørende for meg i tette kamper, sier Isabel Blanco.

Hun debuterte på landslaget 23. oktober i år. Med i bagasjen til Ungarn har hun kun ni kamper og 24 scoringer å vise til. Blancos trener i danske Aalborg, Christian Dalmose, ser likvel at 25-åringen kan bli sentral i landslagstrøya under EM.

-  Isabel er ei fantastisk jente. Hun har god utstråling, og er en spiller man alltid kan regne med, sier Dalmose.

Aalborg-treneren tror ikke han tar for store ord i munnen når han hevder at Blanco er på god vei til å holde samme nivå som Tonje Kjærgaard var på sitt beste.

-  Norge kan ta gull

-  Isabel holder allerede et høyt nivå. Hun er en av de ti beste strekspillerne i verden akkurat nå. Og klart hun kan bli aller best i verden, sier Christian Dalmose. -  Norge kan ta gull i EM.

HELTENT: Aalborg-spilleren Isabel Blanco debuterte på landslaget 23. oktober i år, og har allerede rukket å markere seg på streken. - Jeg roper mye, det skal være litt lyd, sier Isabel til Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media