Ski-VM 2021: Frida Karlssons tøffe VM-oppladning:

Var på bunnen: - Stresset

Frida Karlsson er et eneste stort smil i Oberstdorf etter to sølvmedaljer hittil i VM, men i ukene før mesterskapet måtte den svenske kometen dra i nødbremsen.

SLÅTT TILBAKE: Frida Karlsson var langt nede for bare fire uker siden. Nå står hun med to sølvmedaljer i VM hittil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅTT TILBAKE: Frida Karlsson var langt nede for bare fire uker siden. Nå står hun med to sølvmedaljer i VM hittil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF (Dagbladet): Det hele startet under Tour de Ski. Karlsson var sett på som den store favoritten i Therese Johaugs fravær. Den svenske yndlingen var også på skuddhold, men dagen før alpinbakken skulle forseres, måtte Karlsson bryte.

En skade hun hadde pådratt seg på hotellrommet tvang 21-åringen til å ta et tøft valg. Et fall på rumpa påvirket hele høyresiden hennes og touren var over.

Hun sto over verdenscupen i Lahti for å rehabilitere, men da hun var tilbake i Falun helga etter, var ikke ting som det skulle være.

Karlsson ble nødt til å dra i nødbremsen.

I media ble det spekulert i overtrening, men det dementerte hun selv. Likevel måtte hun dra ned treningsbelastningen en god del for å finne VM-formen. Treningsvillige Karlsson måtte bruke mer tid i ro.

- Stresset

Overfor svenske Aftonbladet har hun beskrevet perioden som at hun «var på bunnen, og snudde.»

Og det ser det virkelig ut til at hun har fått til. I VM så langt har hun vært Therese Johaugs nærmeste utfordrer med to sølv på de individuelle distanserennene.

Her i Oberstdorf er hun et eneste stort smil og sprer glede med sitt gode humør. Men overfor Dagbladet innrømmer hun at ukene i forkant har vært utfordrende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer