Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Var på jobb og da skal ikke dette skje

Toppkusk fikk knallhard promilledom.

TAR ANSVARET. Lars Anvar Kolle forsøker ikke å unnskylde noe, etter at han blåste rødt før travløpene i Årjäng søndag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
TAR ANSVARET. Lars Anvar Kolle forsøker ikke å unnskylde noe, etter at han blåste rødt før travløpene i Årjäng søndag. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

-Jeg var på jobb. Da skal man ikke blåse rødt. Så enkelt er det bare.
Jeg gikk på en kjempetabbe og må ta straffen for det, sier Lars Anvar Kolle til Dagbladet.

Søndag kveld sto det på tgn.no, at den norske toppkusken fikk påvist 0,27 i promille før han skulle kjøre på den svenske banen Årjäng søndag.

Det betyr at Lars Anvar Kolle ikke blir å se i løpsbanen på en måned.

-Jeg gikk tidlig inn til kontrollen uten å ha vært innkalt. Klokken var kvart på ett. Jeg kunne sikkert ventet til halv to med å gå inn, om jeg hadde vært det minste i tvil. Men jeg hadde fulgt rutinene mine fra andre liknende situasjoner. Da har det aldri vært tegn til promille i kroppen. Det er vanskelig å si årsaken til dette. Men faktum er at jeg var ikke usikker i det hele tatt.

50-års lag

Lars Anvar Kolle var gjest i et 50-års lag og gjorde som tidligere. Han stoppet inntaket av alkohol ved midnatt.
-Vi kusker er også sosiale vesener og vil gjerne delta på noe hyggelig sammen med venner, også før slike dager.
-Jeg har hatt en tolv timers regel, som har fungert bra tidligere. Derfor mente jeg at alt var under kontroll, da jeg gikk inn for å blåse klokka kvart på ett.
Men testen viste altså 0,27. Jeg blåste igjen klokken ti over ett. Da hadde promillen sunket til 0,20.
Om jeg hadde valgt å gå inn for den første kontrollen da, ville jeg kjørt på Klosterskogen mandag kveld, forteller Lars Anvar Kolle.

Mister store løp

Toppkusken var aktuell til de fleste store og pengestinne travløpene utover sommeren. Han går glipp av mye inntekt og sportslige viktige løp.
Lars Anvar Kolle lever kun av å kjøre travløp.

-Jeg har ikke tenkt på hva jeg skal gjøre denne måneden. Om jeg skal reise bort, eller hva jeg skal gjøre. Det er for ferskt til det, sier Kolle.

Han står rakrygget og forsøker ikke å unnskylde seg på noe vis.

-Det hjelper ikke å gjemme seg bort.
Jeg har gjort en stor feil og må ta straffen for det, avslutter Lars Anvar Kolle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media