Var på vei bort i sommer. Nå kan Martin Wiig skyte laget til ny kontrakt.

Skjøt Sarpsborg til kvalikplass.

(Sarpsborg 08 - Molde 2-0).

SARPSBORG (Dagbladet): Det har stått om mye i nesten alle kampene i Tippeligaen i kveld. Så også her i Sarpsborg.
Før kampen hadde Molde fortsatt en teoretisk mulighet på bronsen, mens vertene kjemper med nebb og klør mot nedrykksspøkelset.

Sarpsborg 08 er vant med en heistilværelse mellom Tippeligaen og Adeccoligaen, men da Martin Wiig scoret kampens eneste mål etter 58 minutter, og sikret tre uhyre viktige poeng for vertene, så passerte de Tromsø på tabellen og inntok kvalikplassen.

Perfekt avslutning Og måten spisset scoret på kom på typisk Wiig-vis. Han var våken da muligheten bød seg etter en stuss i bakrommet, og alene med Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland traff han perfekt.

Det var spissens sjette — og desidert viktigste - scoring for sesongen.

Uten tre poeng i dag ville østfoldingene gått inn i siste serierunde på nedrykksplass, og med Viking borte ville det blitt tungt å berge plassen.

Var nære Odd Martin Wiig var veldig nære en overgang til gamleklubben Odd i sommer, men valgte til slutt å bli i Sarpsborg 08. Den avgjørelsen kan vise seg å være forskjell på spill i Tippeligaen og Adeccoligaen neste år...

Og ikke bare avanserte Sarpsborg opp til kvalikplass. Med tre poeng neste helg kan de også klatre opp på trygg grunn, og unngå kvalik...

Med den spenningen vi har hatt i Tippeligaen hele sesongen, så kan ingen scenarier avskrives. Nervene kommer til å stå i høyspenn på flere arenaer i siste serierunde.

Bronsesjanse glapp For Molde sin del forsvant en mulig bronsemedalje da Haugesund sikret seg tre poeng hjemme mot Odd, uten at Molde-spillerne tilsynelatende falt mange prosent i motivasjon av den grunn.

Solskjær manet troppene framover, og det var Molde som hadde trøkket og styrte showet det siste kvarteret her, men tapre verter kloret seg fast til sine tre poeng.

Misset tre store sjanser Men Molde hadde definitivt sine sjanser til å få med seg både ett og tre poeng. Bare i første omgang misbrukte Agnaldo Pinto De Moraes Junior tre brukbare muligheter.

Matchvinner Martin Wiig hadde også en eventyrlig sjanse i åpningsminuttene, men Molde klatre smått utrolig å avverge ballen som hadde stø kurs mot mål på streken.

Da var tonen satt i dette oppgjøret, som til slutt altså fikk en vinner.

Da dommer Trond Ivar Døvle blåste av kampen, så jublet hjemmelaget som om de hadde berget plassen.

Men jobben er ikke helt i mål ennå.