Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Var rasende etter hopprennet. Så slo Frenzel kraftfullt tilbake

Graabak på 4. plass.

VANT: Eric Frenzel slo tilbake etter fallet i hoppbakken. Foto: EPA/EXPA / JFK
VANT: Eric Frenzel slo tilbake etter fallet i hoppbakken. Foto: EPA/EXPA / JFK Vis mer

Tyske Eric Frenzel var rasende da han ble et offer for forholdene i hopprennet.

Det kunne ha kostet ham seieren, men verdenscuplederen var ustoppelig og tok sin tredje strake seier i Nordic Combined Triple. Jørgen Graabak ble nummer fire.

Annenplassen gikk til japanske Akito Watabe. Frenzel, som vant de to første utgavene av den spesielle konkurransen, ledet foran søndagens hopprenn. Der måtte han derimot over ende og Watabe overtok ledelsen.

Watabe gikk ut med 56 sekunder forsprang og holdt lenge en betryggende avstand, men da japaneren falt ut på tredjerunden klarte tyskeren å ta kraftig innpå. Midt på sisterunden hadde Frenzel tatt igjen hele forspranget, og han gikk forbi til sin 28. verdenscupseier.

Det var også tyskerens 11. strake seier i Seefeld.Kraftig snøvær førte til at hopprennet i 3. og siste del av ble utsatt to ganger. Forsinkelsen førte til at konkurransen ble endret. I stedet for to omganger hopp og 15 kilometer langrenn ble det en omgang i bakken og 10 kilometer langrenn.

Jørgen Graabak, Jan Schmid og Magnus Krog lå alle an til å kunne kjempe om en plass på pallen, men i spurten ble Fabian Riessle nok en gang for sterk. Graabak ble nummer fire, Krog fem og Schmid nummer åtte.

Håvard Klemetsen har vært toer bak Frenzel de to foregående konkurransene. Han holdt dessverre ikke samme standard i hoppbakken denne gangen og endte på 17.-plassen. Mikko Kokslien ble nummer 25, mens Espen Andersen fulgte på plassen bak.

(NTB)