Martin Ødegaard til Nederland

Var Real Madrid et steg for langt, er Heerenveen et steg i riktig retning

Med overgangen til Real Madrid tok Martin Ødegaard (18) et gigantisk steg framover. Med leieavtalen til Heerenveen tar han tre tilbake.

A-LAGSPILLEREN MARTIN ØDEGAARD: Med navnet på papiret som med enkelte klausuler binder Martin Ødegaard til Heerenveen for halvannen sesong kan karrieren som A-lagspiller begynne for alvor. Det er både riktig og helt nødvendig for guttens videre utvikling som fotballspiller. Foto: Michael Kooren / NTB Scanpix
A-LAGSPILLEREN MARTIN ØDEGAARD: Med navnet på papiret som med enkelte klausuler binder Martin Ødegaard til Heerenveen for halvannen sesong kan karrieren som A-lagspiller begynne for alvor. Det er både riktig og helt nødvendig for guttens videre utvikling som fotballspiller. Foto: Michael Kooren / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRØMMENE VAR SÅ store at realismen ble knust da den norske fotballhistoriens største overgang var et faktum 22. januar 2015. Snaut to år senere er vi mye klokere. Nå vet vi at selv et ekstremt talent som Martin Ødegaard trenger tid, at det er umulig å generalisere og at ingen er like. Og derfor er det selvfølgelig ikke en gang et lite snev av nederlag når hele Norges Martin reiser fra Real Madrid til en konkurransearena mange Bundesliga-klubber kvier seg for å leie ut spillere til og som mange mener ikke er veldig mye bedre enn det øverste nivået i Norge.

Det er bare helt riktig.

DU SIER IKKE nei til Real Madrid heter en av fotballens uskrevne sannheter. Derfor er det heller ikke noe poeng å diskutere om far og sønn Ødegaard valgte riktig da de sa ja til verdens største fotballklubb for to år siden. Poenget nå er at det blir riktig. Og med Heerenveen, som ligger på fjerdeplass i den ballbesittende og fintspillende nederlandske æresdivisjonen når andre halvdel av sesongen starter til lørdag, er det veldig mye som tyder på det.

Det er nemlig ikke sånn at Heerenveen tilfeldigvis var klubben som sa ja til å foredle Martin Ødegaards talent på vegne av Real Madrid de neste 18 månedene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer