Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Var redd for å dele private videoer

- Jeg var lenge usikker, sier Mikaela Shiffrin. Men i sommer bestemte superstjerna seg for at folk skulle få vite hvem hun egentlig var.

FLERE TALENTER: Verdens beste kvinnelige alpinist avslørte nye sider av seg selv i sosiale medier. Video: Instagram @mikaelashiffrin / Klipp: Øystein Sæthre Vis mer

Amerikanske Mikaela Shiffrin er verdens beste kvinnelige alpinist. 24-åringen fra Vail i Colorado er et unikum, og bare skader eller en motivasjonssvikt kan stoppe henne fra å bli den mestvinnende alpinisten gjennom tidene.

24-åringen har allerede vunnet to OL-gull, fem VM-gull, og utrolige 60 verdenscupseire. Det er «bare» 26 seire bak svenske Ingemar Stenmark. Og hun er altså 24 år.

Nye sider

Shiffrin har blitt vant med et liv i rampelyset etter at hun slo gjennom for åtte år siden, men denne sommeren har hun vist fram helt nye sider av seg selv i sosiale medier.

Kvinnen med tre verdenscupseire totalt har delt en rekke videoer av at hun har sunget og spilt gitar og piano.

Den amerikanske superstjerna er åpen på at hun nå vil vise seg fram fra en helt annen side i sosiale medier:

- Jeg var lenge usikker på om jeg ville dele den siden av meg. Jeg var usikker på om folk ville se det, eller om de bare ville kjenne meg som skiløper. Så fant jeg ut at jeg bare ville være meg selv, forklarer hun på et pressetreff i Sölden fredag.

Hun fortsetter:

- Jeg har sakte, men sikkert blitt mer komfortabel med å dele hvem jeg er og hva som interesserer meg privat. Responsen har vært så bra. Folk har vært entusiastiske.

ER DET SANT?!: Lindsey Vonn, som ga seg etter alpint-VM i Åre, fikk en personlig hilsen fra selveste Roger Federer etter sitt siste løp. Det ble veldig godt mottatt. Vis mer

Superviktig

Presset på Shiffrin kommer neppe til å bli mindre jo nærmere hun kommer de store rekordene. Enten det er flest mesterskapsmedaljer, mest innkjørte penger eller Stenmarks rekord på flest verdenscupseire.

Og selv om sesongen nå for fullt starter denne helga, tror Shiffrin at hun kommer til å holde den frekvensen oppe. 24-åringen er åpen på at hun må finne en måte å koble av på, og musikken har alltid vært der for henne:

- Jeg har spilt piano siden jeg var 5-6-7 år og gikk på skolen. Jeg husker at bestevennen min måtte be meg om å stoppe å synge hvert femte minutt i skoletimene. Jeg har alltid elsket det. Jeg er ikke Lady Gaga, men jeg liker det og det får meg til å koble av.

Hun fortsetter:

- Å greie å kople av er noe av det viktigste for meg. Denne sommeren har vært spesiell, og det er noe jeg kommer til å bruke tid på i vinter også. Det er vanskelig å leve opp til forventningene, så jeg må bare finne

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media