Stina Nilsson VM i skiskyting 2021

Var ryktet bare en bløff?

Hun skulle erobre en ny idrett. Sånn ble det ikke. Men var det kanskje kapasiteten som skiløper som var en bløff?

FULL STOPP I SPORET: Seinest våren 2019 var Stina Nilsson foran Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg i mål på 10km skøyting i verdenscupen i Queebec. Det var i en flat løype med nesten ett minutts forsprang på jaktstart. Da hadde likevel Stina slått de norske distanseløperne reelt dagen før på samme distanse i klassisk. Som skiskytter er hun mer sårbar i fristil. For blir egentlig utholdenheten hennes god nok til å nå verdenstoppen i den nye idretten? FOTO: AFP/Martin Quellet-Diotte.
FULL STOPP I SPORET: Seinest våren 2019 var Stina Nilsson foran Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg i mål på 10km skøyting i verdenscupen i Queebec. Det var i en flat løype med nesten ett minutts forsprang på jaktstart. Da hadde likevel Stina slått de norske distanseløperne reelt dagen før på samme distanse i klassisk. Som skiskytter er hun mer sårbar i fristil. For blir egentlig utholdenheten hennes god nok til å nå verdenstoppen i den nye idretten? FOTO: AFP/Martin Quellet-Diotte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DA Stina Nilsson på tampen av fjorårssesongen byttet fra langrenn til skiskyting, var det vinterens største skinyhet. Hun ble avslørt på nasjonalt TV på standplass i Östersund; hjembyen for alle stjernene i svensk skiskyting:

- Jeg bare prøver litt, løy Stina til SVTs reporter.

Timer seinere kunne SVT fortelle om all planleggingen som var blitt gjort for å få den svenske OL-mesteren i sprintlangrenn over til skiskyting.

Det var et vågalt, morsomt forsøk av en svært målbevisst og selvstendig idrettsutøver. Slik er det gøy om hun en gang får det til.

Men midt i skiskytter-VM er historien om Stina Nilsson bare en bekreftelse på at det du ser på TV-sendingene fra Pokljuka er stor idrett.

For jenta som også spurtet inn svensk gull i stafetten under sist ski-VM etter å ha fulgt Therese Johaug opp den siste avgjørende lange bakken, har denne vinteren ikke vært i nærheten av å få plass på det svenske laget til skiskytter-VM.

Når jentene går sprint i dag, er det uten sensasjonen Stina Nilsson. Og det kan ha andre grunner enn trøbbel med skytinga.

HVOR vanskelig det er å bli en topp skiskytter, så du seinest på åpningsdistansen i mix-stafetten. På den siste stå der skulle Marte Olsbu Røiseland; kåret til verdens beste idrettsutøver av den prestisjetunge franske sportsavisa L'Equipe, bare avslutte enda en norsk parademarsj til gull.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer