FYLLEKJØRTE: Juventus-spiller Nicklas Bendtner ble natt til søndag tatt for fyllekjøring. Foto: AP Photo/Fabio Ferrari, LaPresse
FYLLEKJØRTE: Juventus-spiller Nicklas Bendtner ble natt til søndag tatt for fyllekjøring. Foto: AP Photo/Fabio Ferrari, LaPresseVis mer

Var så full at han hadde problemer med å snakke

Bendtners blodprøve viser større promille enn først antatt.

(Dagbladet): Klokka 15 i ettermiddag må promilletatte Nicklas Bendtner møte opp i Københavns byrett. Det bekrefter aktor i saken til bt.dk.

-  Det har vist seg mulig å forsøke å få en straksdom. Heldigvis var det mulig å få et rettsmøte inn i byrettens kalender på kort varsel, sier aktor Bo Kluxen fra Københavns Politi.

Grunnen er at Bendtner ikke bor i Danmark, og politiet har bedt om en hastebehandling av saken.

Slipper fengsel
Blodprøven til Nicklas Bendtner viser at promillenivået var høyere enn først antatt. Testene viste en promille på 1,75, som er høyere enn alkomålingen som ble gjort på fotballspilleren da han ble stoppet av dansk politi (1,46).

Med en promille på 1,75 har man problemer med å snakke, og sjansen for å være innblandet i en ulykke er mer enn tidoblet ifølge den danske avisa.

Ifølge bt.dk er promillenivået under det som ville gitt han fengsel (2 i promille).

Utestengt fra landslaget
Nicklas Bendtner ble tatt for fyllekjøring natt til søndag. Dansken risikerer fengselsstraff og en bot på tre millioner danske kroner. Nå meldes det at dansken også blir straffet ytterligere for sin oppførsel.

Det danske landslaget har besluttet å utestenge fotballspilleren i seks måneder etter fyllekjøringen. Han mister derfor flere landskamper.

Verste som kan skje
- Det gjør meg utrolig vondt og rammer meg veldig hardt at DBU har valgt å sette meg utenfor landslaget i et halvt år, sier han i en pressemelding. - Dette er det verste som kan skje for en fotballspiller. Jeg vil samtidig understreke at jeg fullt ut respekterer DBUs beslutning, og jeg vil arbeide hardt for å komme tilbake på landslaget jeg elsker så raskt som mulig.