Var sekunder fra å miste scoringen

Erik Hagen kom seg opp i feltet i siste liten - og puttet.

SARAJEVO (Dagbladet.no): Bosnia-Norge 0-2. Erik Hagen og Brede Hangeland setter alltid kurs framover på banen når Norge har cornere eller dødballer rundt 16-meteren.

Men da Panzer skulle opp på John Arne Riises frispark etter fem minutter, måtte han holde igjen.

Det var ikke god nok dekning bakover på banen.

- Jeg ble stående igjen helt til vi hadde folk på plass bakerst. Da stakk jeg opp, og jeg kom så seint opp i feltet at jeg ikke ble plukket opp, sier Hagen.Hagen ble testet og meldt kampklar i dag etter de siste dagenes lyskeproblemer.

- Hadde kampen vært i går, kunne jeg ikke spilt. Men jeg merket ikke noe i kveld, sier han.

Perfekte tidspunkt

Han fikk stå helt umarkert og headet inn sitt andre landslagsmål. Scoringen var særdeles viktig for Norge, siden den kom så tidlig og slo lufta litt ut av bosnierne.

- Det var deilig å få den tidlige scoringen, for det var ikke lett å spille på den matta, sier Panzer.

DRØMMESTART: Erik Hagen ga Norge ledelsen etter bare fire og et halvt minutt. Men han var nær ved å ikke rekke fram på dødballen. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
DRØMMESTART: Erik Hagen ga Norge ledelsen etter bare fire og et halvt minutt. Men han var nær ved å ikke rekke fram på dødballen. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

Derfor ble det ikke mye penspill i den bosniske hovedstaden. Og hvis førstemålet kom på et perfekt tidspunkt, var det heller ikke noe å utsette på Bjørn Helge Riises scoring.

Han punkterte kampen med skuddet sitt et kvarter før slutt.

- Det var perfekt å få scoringer på disse tidspunktene. Jeg følte at vi kontrollerte kampen, men skapte ikke så mye som vi hadde håpet på, sier kaptein Martin Andresen til Dagbladet.no.

- Må prestere bedre enn dette

For bortsett fra disse scoringene skapte de norske gutta svært lite.

- Vi ble litt stresset med ballen. De presset oss ganske hardt og når banen var så dårlig blir du litt usikker. Derfor ble det litt for mye langt opp mot Thorstein (Helstad), sier Andresen.

Landslagssjef Åge Hareide er strålende fornøyd med tre poeng, men sier rett ut at dette ikke holder til seier mot Tyrkia om en måned.

- Gresset må ta litt av skylda, for vi sleit med presisjonen, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Vi er nødt til å prestere bedre enn dette for å slå Tyrkia.

EM i sikte

Nå er Norge bare to kamper unna EM-sluttspillet neste sommer. Tyrkia tapte for Hellas og Norge vil nå være EM-klare med seier mot tyrkerne på Ullevaal om en måned.

De fleste andre resultater har gått Norges vei denne høsten, og selv et uavgjortresultat på Ullevaal kan være nok.

Da holder det å vinne borte mot Malta. Hvis kampen ender 1-1 eller 0-0, klarer Åge Hareides menn seg med uavgjort på middelhavsøya.

- Det ser veldid lyst ut nå. Jeg følte en stund at alt gikk imot oss, men nå begynner det å jevne seg ut, sier Hareide.

PANZERKOS: Erik Hagen gir Åge Hareide en seiersklem.