HELT UPRESSET: Men Adam Lallana bommet totalt på ballen og City slapp med skrekken. Foto: NTB Scanpix
HELT UPRESSET: Men Adam Lallana bommet totalt på ballen og City slapp med skrekken. Foto: NTB ScanpixVis mer

Var sjokkert etter denne bommen: - En av de mest spektakulære missene

Storkampen mellom Manchester City og Liverpool var en toppkamp verdig. Det var stort tempo fra start, lekne detaljer, en haug av sjanser og masse drama.

  • Manchester City - Liverpool 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Det er smått utrolig at det bare ble to mål og ett straffespark i kampen som måtte være en drøm for nøytrale tilskuere, samtidig som den var et vanvittig nervedrama for supportere av de to lagene.

- Det var en nydelig fotballkamp, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

- Hvis du ikke er forelsket i fotball før, er du det i hvert fall nå. Jeg må bare ta av meg hatten for spillerne her. Det var et enormt tempo og stort press. Ingen av lagene fortjente å tape denne kampen, sa Brede Hangeland.

Straffedrama

Allerede i første omgang kunne dommer Michael Oliver valgt å peke på straffemerket tre ganger.

Først da Joel Matip forhindret Sergio Agüero fra å avslutte med å holde han tilbake, så da Nicolás Otamendi forhindret Sadio Mané fra å avslutte før trekløveret var komplett da James Milnes kastet seg brutalt inn i beina til Raheem Sterling da den tidigere Liverpool-spilleren skulle breiside ballen inn i et tomt mål.

- City er heldige i Mané-situasjonen, og Sterling-situasjonen er det ingen diskusjon om. Det er et klart straffespark, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland i studioet.

Pekte på krittmerket

Kanskje hadde en fugl visket noe i øret på dommer Michael Oliver. for etter pause dømte han straffe på den første situasjonen som dukket opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han pekte kontakt på krittmerket da Clichy hoppet inn i ryggen på Firmino inn i boksen.

Milner la ballen helt inntil stanga, og Liverpool gikk opp i ledelsen.

Vanvittig bom

STRAFFE: Denne situasjonen fikk dommer Michael Oliver til å peke på krittmerket. Foto: NTB Scanpix
STRAFFE: Denne situasjonen fikk dommer Michael Oliver til å peke på krittmerket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter målet startet City et vanvittig press mot Liverpool-buret. Det virket som en utlikning måtte komme, og da de trengte det som mest var det superstjerna Sergio Agüero som sto fram.

Etter 69 minutter sneik han seg fri i boksen og satte kontant inn det presise innlegget fra Kevin De Bruyne

1-1.

Og presset var ikke over. Bare at nå sendte begge lag alle mann i angrep.

Etter 76 minutter skapte City en ny gigantsjanse. Agüero ble spilt nydelig fri inne i boksen, men falt i skuddøyeblikket. Ballen trillet i beina til Kevin de Bruyne, men boksåpneren smalt ballen i treverket bak en sjanseløs Mignolet.

Og det bare rant på med sjanser i kampen. Liverpool spilte seg lekent gjennom City-forsvaret etter 80 minutter. Ballen landet i beina til Adam Lallana på fire meter, men midtbanespilleren bommet totalt:

- Det er en av de mest spektakulære missene jeg kan huske å ha sett på dette nivået, sa kommentator Øyvind Alsaker.

Kort tid etter ble Raheem Sterling elegant chippet fri i bakrommet. Lynvingen forsøkte å lobbe over en utrustende Mignolet, men greide ikke å få ballen på mål. Kanskje kunne dommeren også ha dømt straffe i den situasjonen?

På overtid fikk Agüero en ny kjempesjanse, men argentineren banket ballen over fra kloss hold.

Kampen endte 1-1.

ISKALD: Sergio Agüero kommer nok til å huske bommen på overtid og ikke denne utlikningen halvveis i den andre omgangen. Foto: NTB Scanpix
ISKALD: Sergio Agüero kommer nok til å huske bommen på overtid og ikke denne utlikningen halvveis i den andre omgangen. Foto: NTB Scanpix Vis mer