Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Var sjokkert etter denne bommen: - En av de mest spektakulære missene

Storkampen mellom Manchester City og Liverpool var en toppkamp verdig. Det var stort tempo fra start, lekne detaljer, en haug av sjanser og masse drama.

HELT UPRESSET: Men Adam Lallana bommet totalt på ballen og City slapp med skrekken. Foto: NTB Scanpix
HELT UPRESSET: Men Adam Lallana bommet totalt på ballen og City slapp med skrekken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Manchester City - Liverpool 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Det er smått utrolig at det bare ble to mål og ett straffespark i kampen som måtte være en drøm for nøytrale tilskuere, samtidig som den var et vanvittig nervedrama for supportere av de to lagene.

- Det var en nydelig fotballkamp, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

- Hvis du ikke er forelsket i fotball før, er du det i hvert fall nå. Jeg må bare ta av meg hatten for spillerne her. Det var et enormt tempo og stort press. Ingen av lagene fortjente å tape denne kampen, sa Brede Hangeland.

Straffedrama

Allerede i første omgang kunne dommer Michael Oliver valgt å peke på straffemerket tre ganger.

Først da Joel Matip forhindret Sergio Agüero fra å avslutte med å holde han tilbake, så da Nicolás Otamendi forhindret Sadio Mané fra å avslutte før trekløveret var komplett da James Milnes kastet seg brutalt inn i beina til Raheem Sterling da den tidigere Liverpool-spilleren skulle breiside ballen inn i et tomt mål.

- City er heldige i Mané-situasjonen, og Sterling-situasjonen er det ingen diskusjon om. Det er et klart straffespark, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland i studioet.

Pekte på krittmerket

Kanskje hadde en fugl visket noe i øret på dommer Michael Oliver. for etter pause dømte han straffe på den første situasjonen som dukket opp.

Han pekte kontakt på krittmerket da Clichy hoppet inn i ryggen på Firmino inn i boksen.

Milner la ballen helt inntil stanga, og Liverpool gikk opp i ledelsen.

Vanvittig bom

STRAFFE: Denne situasjonen fikk dommer Michael Oliver til å peke på krittmerket. Foto: NTB Scanpix
STRAFFE: Denne situasjonen fikk dommer Michael Oliver til å peke på krittmerket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter målet startet City et vanvittig press mot Liverpool-buret. Det virket som en utlikning måtte komme, og da de trengte det som mest var det superstjerna Sergio Agüero som sto fram.

Etter 69 minutter sneik han seg fri i boksen og satte kontant inn det presise innlegget fra Kevin De Bruyne

1-1.

Og presset var ikke over. Bare at nå sendte begge lag alle mann i angrep.

Etter 76 minutter skapte City en ny gigantsjanse. Agüero ble spilt nydelig fri inne i boksen, men falt i skuddøyeblikket. Ballen trillet i beina til Kevin de Bruyne, men boksåpneren smalt ballen i treverket bak en sjanseløs Mignolet.

Og det bare rant på med sjanser i kampen. Liverpool spilte seg lekent gjennom City-forsvaret etter 80 minutter. Ballen landet i beina til Adam Lallana på fire meter, men midtbanespilleren bommet totalt:

- Det er en av de mest spektakulære missene jeg kan huske å ha sett på dette nivået, sa kommentator Øyvind Alsaker.

Kort tid etter ble Raheem Sterling elegant chippet fri i bakrommet. Lynvingen forsøkte å lobbe over en utrustende Mignolet, men greide ikke å få ballen på mål. Kanskje kunne dommeren også ha dømt straffe i den situasjonen?

På overtid fikk Agüero en ny kjempesjanse, men argentineren banket ballen over fra kloss hold.

Kampen endte 1-1.

ISKALD: Sergio Agüero kommer nok til å huske bommen på overtid og ikke denne utlikningen halvveis i den andre omgangen. Foto: NTB Scanpix
ISKALD: Sergio Agüero kommer nok til å huske bommen på overtid og ikke denne utlikningen halvveis i den andre omgangen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media