Stavås Skistad:

- Var skikkelig sinna på meg selv

Kristine Stavås Skistad gikk nesten på en skikkelig smell for noen uker siden.

TØFF OPPKJØRING: Kristine Stavås Skistad forteller at det har vært en tung oppkjøring i vinter. Foto: Bjørn Langsem
TØFF OPPKJØRING: Kristine Stavås Skistad forteller at det har vært en tung oppkjøring i vinter. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det var knyttet store forventninger til Kristine Stavås Skistad (21) forrige sesong. I stedet fikk hun en vanskelig andresesong preget av motgang.

I august fortalte hun Dagbladet at hun hadde funnet mange svar på hva som ikke fungerte, og at hun under oppkjøringen hadde unngått de samme feilene hun gjorde forrige sesong - blant annet ved å kjøre muskulaturen for hardt.

Nå forteller hun at det holdt på å gå galt ikke så lenge etterpå.

- Jeg var nesten ute og kjørte for noen uker siden. Det blir spennende å se om man trenger noen uker til, eller om det er greit til sprinten, sier Stavås Skistad til Dagbladet før fredagens sprint.

Hun utdyper:

- Jeg kom hjem fra samling og var helt kjørt. Jeg begynte å trene igjen, men så funket det ikke særlig bra. Men jeg tok det med ro fort og jeg tror det skal gå fint.

- Hvordan opplevde du det?

- Jeg var skikkelig sinna på meg selv, at jeg klarte å sette meg i en slik situasjon, men man lærer så lenge man lever, sier hun.

BEITOSTØLEN: Det er klart for nasjonal langrennsåpning, og de norske skiheltene er heltent. Northugs treningsvideo imponerer ikke de norske skigutta, Kristine Stavås Skistad ler av sin finske rival og Andrew Musgraves lettkledde treningsstil får kritikk. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Råkjør

Sesongoppkjøringen har vært et råkjør for sprinteren, som er på et rekruttlandslag med utøvere som først og fremst har langdistansemål.

- Det har vært ekstremt harde samlinger og jeg har kjent at jeg har vært skikkelig sliten når jeg har kommet hjem. Det har ikke flytt som jeg helst ønsker, men samtidig har jeg trent ekstremt hardt, for jeg har også trent mye sprintøkter på egen hånd når jeg ikke er på samling, sier Stavås Skistad og fortsetter:

- Det har vært et kjør, men det virker som jeg har klart å hente meg inn nå, og jeg håper at jeg redder sesongen inn, selv om det har vært litt turbulens til tider.

- Jeg liker å ha mer kontroll på treningen, så vi får se hvordan det slår ut. Jeg har iallfall trent hardt nok, så får vi se om det lønner seg eller ikke, sier hun videre.

Får bare gå sprint

Hurtigtoget fra Konnerud er ærlig på at det er fort gjort å gå på samme smell.

- Jeg kjenner jeg blir skikkelig sur på meg selv når man klarer å nesten være i samme situasjon, men jeg håper at jeg nå iallfall har lært leksa mi for godt, sier hun.

Samtidig forsøker hun å trøste seg selv med at andre langrennsstjerner har gjort det samme, før de har slått kraftig tilbake.

- Det er naturlig det når man prøver å bli så god som mulig, det må man regne med, sier Stavås Skistad, som er spent foran sesongåpningen.

I FORM: Petter Northug har lagt ned mye trening den siste tiden, men kompisene på landslaget lar seg ikke imponere så lett. Video Jantelov1 - Instagram / Kristoffer Løkås - Dagbladet Vis mer

- Jeg har så å si trent hele tiden. Jeg er veldig spent nå, det er vanskelig å si, vi får svaret i dag.

Sprintesset får bare gå sprint på Beitostølen, fordi bare 55 dameløpere får gå hvert renn og hun er rangert som nummer 63.

- Jeg får ikke gå de andre dagene, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer