- Var spent før dette uttaket

Trond Olsen landslagsuttatt for første gang.

(Dagbladet.no): Bodø/Glimts Trond Olsen har vært som en virvelvind hele denne sesongen, og denne vinden har bidratt til å blåse nordlendingene helt opp på fjerdeplass.

Nå blir den lynhurtige og målfarlige angriperen omsider også belønnet med en plass på det norske fotballandslaget. Når Norge avslutter sesongen mot Ukraina til uka, er han med.

- Dette er veldig positivt og gledelig, sier han til Dagbladet.no.

- Var litt ekstra spent

- Etter en stor sesong - har du gått litt og ventet på dette?

- Ja, jeg må innrømme at jeg var litt ekstra spent før dette uttaket, men det er ikke sånn at jeg har vært skuffet når jeg ikke har blitt tatt ut tidligere. Sånn kan man ikke tenke, svarer han.

Mot Ukraina kan han få sin første seniorlandskamp for Norge, og da er han opptatt av å ta vare på muligheten.

- Jeg håper jeg kan bidra med en del av det jeg har gjort for Glimt i år. Jeg har ikke tenkt så mye på hva slags innstilling jeg bør ha til samlingen, men det gjelder vel bare å kline til, sier han.

Målfarlig og med fart

ENDELIG: Bodø/Glimts Trond Olsen har vært en av Tippeligaens beste spillere i år, og det har landslagssledelsen tydeligvis også fått med seg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
ENDELIG: Bodø/Glimts Trond Olsen har vært en av Tippeligaens beste spillere i år, og det har landslagssledelsen tydeligvis også fått med seg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Landslagssjef Åge Hareide gir følgende begrunnelse for uttaket av Olsen.

- Trond scorer mål og har stor fart. De kombinasjonene pleier å være bra. Vi får se på ham under samlingen, og han har konkurrenter nok, sier han.

- Men det er positivt at vi får fram spillere som har gode avslutningsegenskaper og stor fart, tillegger Hareide.

- Var spent før dette uttaket