Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vår sti er ren

Så ble det omsider klart for alle at nederlenderne driver en usportslig nervevekrig mot oss nordmenn i Naganos skøytehall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så ble det omsider klart for alle at nederlenderne driver en usportslig nervevekrig mot oss nordmenn i Naganos skøytehall. I går kunne en hel verden se hvordan Wennemars psyket Grunde Njøs over ende på 500-meteren, og deretter kastet seg ned som en annen Jan Åge Fjørtoft. Som den taktiker han er, benyttet nederlenderen anledningen til å både brekke skulderen, samt slå den ut av ledd, slik at han kunne skrike som et såret dyr - og påføre de norske løperne uopprettelige psykiske skader foran 1000-meteren. Som uavhengig ekspertkommentator spør jeg: Hvem vil kunne reise seg og gå hurtig på skøyter igjen etter å ha blitt utsatt for slike lyder?

I sannhet et råttent trick. Men innleverte våre norske skøyteledere protest?! Å nei. Hos oss står heldigvis sportsligheten i høysetet, vi lot nåde gå for rett. Vi har ikke engang protestert på at den japanske OL-mesteren på 500 meter ikke holder minste tillatte maskevidde. Den norske truppen konsentrerer seg i stedet om arbeidsoppgavene, spiser gummistrimler for å minske luftmotstanden og leser høyt for hverandre fra håndboka «Den lille krisepsykiater» etter hvert måltid.

  • En lei virus skal være brutt ut på hotellet der alle snowboard-folkene er internert. Den medfører feber og endrer den angrepnes kropp slik at alle klær virker 17 nummer for store. Samtidig sies ofrenes atferd å bli preget av lunefullhet og sterk trang til å eksponere oppskrudd individualitet i fritida. Årsaken til utbruddet er ikke kjent, men fra forværelset i Verdens helseorganisasjon antydes det at alt henger sammen med alt og at påkjenningen ved å bære det norske paradeantrekket, særlig hattene, ble for meget for våre halfpipehelter.
  • I skrivende stund er den norske medaljehøsten beskjeden, slik det sømmer seg en stormakt. Det ville ikke ha tatt seg ut om vi, som eier Nordsjøen, helt fra start av hadde pumpet til oss alt som glimrer. Men nå er snart tida inne til å si fra hvem som er best når det gjelder. Og det er oss.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!