Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Var stor i kjeften - måtte spise skoa

Fredrik Mandt ble knust av Johaug i bakken. - Det smakte surt.

(Dagbladet): Skiensmannen Fredrik Mandt angret egentlig nesten med en gang da han sa han ville spise skiskoene sine om han tapte for Therese Johaug i slalåmbakken i Holtardalen i Rauland.

I dag angret han mer.

For Mandt ble knust av Duracell-kaninen fra Dalsbygda, og da endte det som han hadde fryktet - med såle i chili på toppen.

Smakte surt
- Det ble såler og skospising. Det var syre etter fem meter, sier Mandt til Dagbladet, og innrømmer at det gikk fortere enn han hadde ventet.

- Jeg vil ikke snakke om hvor langt bak jeg var engang. Det var skiteknikken som svikta, sier han.

- Hvordan smakte skoa?

- Det var selvfølgelig veldig vemodig å måtte spise, og det smakte surt. Vi hadde dandert med meksikansk gryte med chili for å kvele smaken, men skal jeg sammenlikne skiskosåler med noen form for kjøtt, så vil jeg si det var mørt og vanskelig å svelge, sier Mandt som allerede har adoptert det Dagbladet-tildelte tilnavnet «Storkjefta fyr fra Skien».

Therese Johaug ventet på konkurrenten på toppen, og rakk omtrent å ta en dusj før Mandt kom i mål.

LA BELLE SÅLE: Fredrik Mandt holdt ord, og tilberedte skiskosålen etter å ha tapt - skikkelig - for Therese Johaug. Skistøvlene var møre, men vanskelige å svelge. Foto: Britt Elin Ekre/visitrauland.com
LA BELLE SÅLE: Fredrik Mandt holdt ord, og tilberedte skiskosålen etter å ha tapt - skikkelig - for Therese Johaug. Skistøvlene var møre, men vanskelige å svelge. Foto: Britt Elin Ekre/visitrauland.com Vis mer

- Nå har jeg fått skifta og ete litt. Du får nok spise litt mjøl fra dalane, gliste hun, ifølge TA.

Revansj uten ski
Nå håper Fredrik Mandt Johaug stiller opp til et nytt løp - med det han mener er et litt mer rettferdig utgangspunkt.

- Det blir revansj på løpesko. Jeg håper Johaug er sporty og stiller opp på det veddemålet egentlig dreide seg om, humrer han.

- Det var jo det jeg trodde det var da jeg sa det om skospisinga, og da jeg skjønte at det var snakk om å gå på ski, angret jeg bittert. Men da var det for sent, sier Mandt, som synes det er gøy at han fikk bidratt til å skaffe litt ekstra blest om arrangementet i Rauland.

Mandt driver ellers med triatlon og har deltatt sju ganger i Norseman Extreme Triathlon, verdens hardeste endagskonkurranse.

Triatlonen består av 3,8 km med svømming i Hardangerfjorden, før man sykler i 180 km. Det hele avsluttes med full maraton (42,2 km), der de siste 17 km inneholder en stigning på 1800 meter.

FLIRTE GODT: Therese Johaug ventet på Mandt på toppen, ferdig skiftet og med et stort glis om munnen.Foto: Svein Olav Vaa/visitrauland.com
FLIRTE GODT: Therese Johaug ventet på Mandt på toppen, ferdig skiftet og med et stort glis om munnen.Foto: Svein Olav Vaa/visitrauland.com Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media