Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Vår største bragd!

De norske guttene kastet seg rundt halsen på hverandre etter å ha slått verdensener Kroatia i går kveld.

NABEUL (Dagbladet): Det var nesten uvirkelig da regjerende VM- og OL-mester Kroatia sprakk i sluttminuttene. De klarte ikke stå imot den norske urkraften, som har kjempet i tre og et halvt år for det tunge gjennombruddet håndballguttene fikk i går.

-  Nå har vi fått kvalitetsstempelet på oss, for dette gir gjenklang i håndballverdenen, sier Frode Hagen til Dagbladet etter den vanvittige triumfen.

Og begrunner det:

-  Udiskutabelt

-  Alle har jo vært enig i at vi har et bra lag, «men» vi har ikke vært gode når det gjelder. Det «men\'et» er nå borte. Vi har slått laget som spiller for gull her i VM, og nå er det ingen som kan diskutere hvorvidt vi er et kvalitetslag eller ikke lenger. Nå er det udiskutabelt. Vi har tatt et stort steg, fastslår Frode Hagen overfor Dagbladet.

Norge var to mål bak to ganger i andre omgang, men bet seg fast, og stakk fra helt på tampen. Det imponerer Hagen mest.

-  Da sto vi fram som vi aldri har gjort før og utfylte hverandre bra. Ingen av oss var redde, enda så mye sto på spill. Vi skal ikke begynne å snakke om medaljer, men klart det er lov å begynne å drømme litt etter dette. Nå kan alt skje, smiler Hagen.

-  Tidenes sensasjon

Hagen har vært med på mye i internasjonal håndball. Men ingen ting overgår Kroatia-seieren.

-  Vi visste at vi på en god dag kunne slå dem. Men at vi faktisk gjorde det hadde jeg vel ikke helt forventet, smiler han.

Kristian Kjelling følte seg sikker på seier før kampen. Det sa han til både kaptein Glenn Solberg og landslagssjef Gunnar Pettersen før kampstart.

Etterpå sa han:

-  Dette er tidenes sensasjon i et mesterskap. Og det gir oss en jævlig deilig følelse!

Keeper Steinar Ege var nok en gang avgjørende for at det vippet Norges vei. Han måtte flire da verdensmesteren ga opp på slutten.

-  Da løp de rundt som sutrende guttunger.

-  Nærmere og nærmere

En god halvtime etter kampen innrømte landslagssjef Gunnar Pettersen at seieren ennå ikke hadde gått opp for ham. For kroatia er kvalitet tvers igjennom.

-  For tre-fire måneder siden sa jeg at Kroatia var det laget som passet oss best. Da jeg sto opp var jeg litt forundret over at jeg hadde sagt det... Men dette viser at vi kommer nærmere og nærmere de beste.

At vi attpåtil slo verdenseneren på en dag da det norske overtallsspillet igjen ikke fungerte overrasket ham.

-  Vårt overtallsspill er fryktelig irriterende. Det ser jo ikke ut som vi har trent ett sekund på det. Vi ser ut som et piker-12 lag, sier han.

Ikke viktigste

Vanligvis hopper landslagssjefen opp og ned som en strikkball på sidelinja. I går var han rolig.

-  Jeg er litt fornøyd med meg selv i dag, for det er en fordel om man klarer være rolig. Da tør man mer som spiller og trener. Vanligvis river og sliter følelsene i meg, men i dag var det faktisk ikke så ille. For det ville tross alt ikke vært verdens undergang om vi hadde tapt, sier Pettersen.

Og utdyper:

-  Som enkeltkamp var Egypt-kampen den viktigste. Hadde vi tapt der ville vi vært ute og jeg ville vært verdens dårligste trener og vi ville hatt verdens dårligste lag. Da måtte vi startet forfra nok en gang, og det ville blitt vanskelig. Men å slå Kroatia er den største bragden vi har gjort.

JUBELSCENER: Kristian Kjelling følte seg sikker på seier før kampen. Det sa han til både kaptein Glenn Solberg og landslagssjef Gunnar Pettersen før kampstart. Etterpå sa han: - Dette er tidenes sensasjon i et mesterskap. Og det gir oss en jævlig deilig følelse!
GLAD SJEF: Gunnar Petersen mener seieren mot Kroatia er herrelagets største bragd. Ingen motsier ham.
MATCHVINNER: Uten Steinar Eges kapasitet er det lite trolig at Norge hadde vunent over Kroatia i går.
USTOPPELIG: Det hjelper ikke å være keeper på verdens beste håndballag når Frank Løke får slippe igjennom.