- Vår største sønn er død

Ungdommene i Øygarden samler seg i ettermiddag i kulturhuset for å sørge og snakke sammen om det uvirkelige dødsfallet til Alexander Dale Oen.

I SORG: Ungdommene i Øygarden samler seg i ettermiddag og kveld i sorg over bortgangen til deres største helt.  Her er Tina Rykkel Blom, Malin Blomvågnes, Mats Blomvågnes og Tommy Torsvik utenfor Kluturhuset, som også har svømmehallen der Oen begynte sin svømmekarriere.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
I SORG: Ungdommene i Øygarden samler seg i ettermiddag og kveld i sorg over bortgangen til deres største helt. Her er Tina Rykkel Blom, Malin Blomvågnes, Mats Blomvågnes og Tommy Torsvik utenfor Kluturhuset, som også har svømmehallen der Oen begynte sin svømmekarriere. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/DagbladetVis mer

ØYGARDEN (Dagbladet): Lysene i taket er dempet, stearinlys er tent på bordene som er satt fram for ungdommene. Øygarden Røde Kors Hjelpekorps har sendt en en melding på sin facebookside hvor de inviterer til samling i ettermiddag og kveld.

Malin Blomvågnes (25) sier at alle er sammen med alle her ute i havet vest for Bergen, og alle kjente Alexander Dale Oen. Da den sørgelige nyheten kom via bekjente, Facebook eller nettsidene til avisene i dag, ble det opplevd som helt utvirkelig, at deres største helt plutselig var død.

- Et forbilde - Alexander var alltid en humørspreder, omsorgsfull og snill. Han tenkte på alle andre enn seg selv, og spurte oss andre hvordan vi hadde det. Samtidig var det alltid mye liv rundt ham. Det var ikke et kjedelig minutt når han var i nærheten. Det kan ikke være en overdrivelse å si at Øygardens største sønn er gått bort. 1. mai blir aldri det samme igjen etter dette, sier Malin Blomvågnes.

- Han var et forbilde for mange her i Øygarden. Jeg er noen år yngre enn han, men kjente godt til han, sier Tina Rykkel Blom (22).

- Jeg kjente han godt gjennom venner. Vi er alle lei oss i dag, sier Tommy Torsvik (22).

- Målløse - Vi er litt målløse alle sammen, kanskje i en form for sjokk. Det er litt uvirkelig at han har gått bort, sier Mats Blomvågnes (21).

Alle i Øygarden så opp til Alexander Dale Oen. Ungdommene Dagbladet har snakket med sier at deres valg har stått mellom svømming og  fotball. Svømmehallen ligger i kulturhuset. Når Alexander Dale Oen var hjemme, kom han hit hver morgen for å trene sammen med sin bror Robin. Alle som svømmer her kan se sin store helt på store bilder langs veggene.

Flagg på halv stang Flaggene henger på halv stang, utenfor kulturhuset, rådhuset og private hus. I den lille bygda One hører familien til avdøde til. Det gjør også hans tanter, onkler og søskenbarn. De har samlet seg i dag. Flere unge har kommet til kulturhuset, seinere i kveld åpnes Blomvåg kirke for de som ønsker å komme dit. I morgen legger kommunen ut en kondolanseprotokoll i rådhuset der alle kan skrive inn sin hilsen.

PÅ VEGGEN: Alle som stuper i bassenget i svømmehallen kan se opp på Alexander Dale Oen som henger på veggene i hjemkommunen. 

Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
PÅ VEGGEN: Alle som stuper i bassenget i svømmehallen kan se opp på Alexander Dale Oen som henger på veggene i hjemkommunen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet Vis mer

- De vi har snakket med i dag, har en tomhetsfølelse i seg. Det er så tragisk, så uvirkelig at vi ikke klarer å sette ord på det som har skjedd. Alle våre tanker går til hans pårørende, kjæreste og øvrige familie, sier Malin Blomvågnes.

MINNES: Malin Blomvågnes og Tina Rykkel Blom minnes Alexander Dale Oen som en oppmerksom og raus venn for alle.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
MINNES: Malin Blomvågnes og Tina Rykkel Blom minnes Alexander Dale Oen som en oppmerksom og raus venn for alle. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet Vis mer