Ski-VM i Lahti 2017: Lukas Bauer gir seg

Var suverent best i verden. Nå legger Lukas Bauer opp: 
- Det er trist for sporten

Til Dagbladet avslører Lukas Bauer at han legger opp som langrennsløper på toppnivå. Martin Johnsrud Sundby beskriver 39-åringen som et forbilde.

LEGER OPP: Lukas Bauer gikk i dag sitt siste VM-renn i karrieren. Han kommer heller ikke til å gå mer i verdenscupen. Her sammen med Petter Northug og Johan Olsson etter femmila i Falun-VM i 2015. Bauer tok sølv da Northug vant gull. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
LEGER OPP: Lukas Bauer gikk i dag sitt siste VM-renn i karrieren. Han kommer heller ikke til å gå mer i verdenscupen. Her sammen med Petter Northug og Johan Olsson etter femmila i Falun-VM i 2015. Bauer tok sølv da Northug vant gull. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAHTI (Dagbladet): Etter 2007/08-sesongen fikk Lukas Bauer beviset på at han var verdens beste langrennsløper etter å ha vunnet verdenscupen sammenlagt helt suverent.

Samme år vant tsjekkeren Tour de Ski nesten tre minutter foran René Sommerfeldt. I 2009/10 vant han Tour de Ski med et drøyt minutt foran Petter Northug.

Nå er det slutt for den tsjekkiske langrennskongen. 39-åringen tok VM-sølv bak Northug på den spektakulære femmila så sent som i Falun-VM i 2015, men etter det har veteranen slitt med å finne tilbake til storhetstiden.

Dit vil han aldri komme igjen. Overfor Dagbladet avslører Bauer at karrieren nå er over. Hans siste langrennskonkurranse gikk tsjekkeren på VM-stafetten i Lahti i dag. 11. plassen var ikke representativ for hans eventyrlige karriere.

- Jeg er ferdig. Jeg legger opp nå. Dette er mitt siste renn i dette sirkuset. Nå skal jeg aldri gå i verdenscupen eller VM igjen. Det blir bare litt langløp framover, men ikke mer langrenn på dette nivået, avslører Bauer til Dagbladet.

- Hva går gjennom hodene ditt på en sånn dag?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer