Var tulling mistet jobben

- Det er for gæli at man må opptre som en tulling for å sette fokus på dobbeltmoralen innenfor idretten, sier freestyle leder Jan Prestmo til Dagbladet.

I går måtte han trekke seg som leder av freestyle-komiteen etter å ha vært på sponsorjakt i alkoholbransjen. Jan Prestmos desperate jakt på sponsorpenger til freestylerne, endte med et ultimatum fra Norges Skiforbund (NSF): Si opp sjøl, eller få sparken.

Og i går gjorde Prestmo det første i et brev til NSF.

Men han angrer likevel ikke på budskapet han kom med i NRK TV-sporten mandag: At han ville henvende seg til alkoholprodusenter for å finne de sponsorpengene han trengte.

Mengder i idretten

- Alkohol-pengene finnes allerede i store mengder innen idretten. Ser du på et verdenscuprenn i for eksempel alpint, er det øl-reklame over alt. Men de sponsorpengene havner på kontoen til rike enkeltutøvere som Kjetil André Aamodt i form av premiesjekker.

- Mitt ønske er at noen av disse pengene heller kan gå til å bygge opp et lag, sier den avgåtte freestyle-lederen.

- Det er dobbeltmoral når norske idrettsledere hyller Vegard Heggem, som løper rundt med Carlsberg-reklame på brystet, mens et freestyle-landslag i akutt pengenød ikke kan ha en liknende hovedsponsor.

Jan Prestmo har forsøkt å skaffe mer edruelige sponsorer.

- Jeg har kontaktet hundrevis av norske bedrifter uten å få napp. Dermed var jeg tvunget til å henvende meg til det markedet der de virkelig store sponsorpengene allerede finnes.

Positive signaler

- Ville du fått de pengene du trengte?

- Jeg har fått positive signaler fra et amerikansk firma som produserer alkoholholdige drikker, bekrefter Prestmo.

Freestyle-landslaget har et budsjett på drøyt én million kroner. 300000 av disse dekkes inn av en sponsoravtale med en stor hamburgerkjede. Men resten - omlag 750000 kroner - mangler. Og baren er stengt for Prestmo og resten av freestylerne.

- Hva skjer nå?

- Enten får vi napp hos en stor, norsk sponsor på grunn av dette alkohol-utspillet. Hvis ikke, er jeg redd det er kroken på døra for freestyle-sporten i Norge, sier Jan Prestmo.

FOR RØFF:</B> Freestyle-leder Jan Prestmo brukte for sterke virkemidler for å skaffe sponsorer til forbundet.