Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde kan ta et stort steg nærmere gullet med seier mot Rosenborg

- Vår tur til å plante et flagg

Søndag tar Molde turen til Lerkendal for å møte Rosenborg. Med seier tar moldenserne et langt steg mot ett etterlengtet gull. At det kan gjøres mot trønderne gleder Molde-spiss Ohi Omoijuanfo.

DERBY: Ohi Omoijunafo er klar til kamp. Foto: Svein Ove Ekornsvåg / NTB Scanpix
DERBY: Ohi Omoijunafo er klar til kamp. Foto: Svein Ove Ekornsvåg / NTB Scanpix Vis mer
  • Rosenborg - Molde søndag klokka 20:00

Et suverent Molde lag kan ta et kjempesteg retning gullet i Eliteserien med tre poeng på søndag. Et Rosenborg uten mye å kjempe for, trenger selv om poeng for å fortsatt holde seg i medaljekampen.

Det er lenge siden styrkeforholdet har vært så skjeivt fordel Molde. Søndag møtes de to rivalene til en kamp ingen vil tape.

Opp til oss selv

Molde-spiss Ohi Omojuanfo har levert en meget solid første-sesong for moldenserne etter overgangen fra Stabæk. Han står med 13 mål på 21 kamper, og har vært en sentral bidragsyter for serielederen i årets sesong. Han er fornøyd med lagets innsats så langt i sesongen.

- Vi har satt oss selv i en veldig bra posisjon. Alt er opp til oss selv før søndagen, sier Ohi til Dagbladet

Rosenborg har slitt stort denne sesongen. Etter skuffende resultater i Europa og tidlig avskjed i cupen, har de kun en sølv eller bronse-medalje å kjempe om i serien. På tross av Rosenborgs svake sesong forteller Ohi at de ikke kan undervurdere trønderne. Han mener at de kan forvente et nytt Rosenborg-lag på søndag.

- De kommer til å være på sitt beste. Det har vært litt rotete der denne sesongen med trenerbytte, så de har slitt litt med å komme tilbake til der de var. De har vært skuffende ut ifra forventningene, men jeg tror de vil være på topp på søndag, sier Ohi.

DOBBEL: Ohi Omoijuanfo senket FK Haugesund med to scoringer. Video: Eurosport. Vis mer

Den tidligere Stabæk-spilleren innrømmer at Molde trives med å trone alene på toppen.

- Vi trives med at det er et skifte av hva som er det beste laget i norsk fotball. Det er godt å se at alle kan slite litt, forteller Ohi.

Vil plante flagg

Hvis Molde skulle vinne på søndag og tabelltoer Bodø/Glimt skulle gå på et tap i sin kamp, vil laget fra rosenes by lede Eliteserien med ti poeng. Hvis det skulle skje vil Molde være veldig nær gullet med fire kamper igjen å spille.

Ohi forteller at det vil bli ekstra gledelig hvis man nesten kan avgjøre kampen om seriegullet på Lerkendal. Han forteller at fansen og mange av Molde-spillerne fortsatt har Pål Andre Helland sin planting av Rosenborg-flagget i midtsirkelen på Aker Stadion friskt i minnet. Den høyreiste-spissen forteller at ved seier på søndag vil det være fristende å gjøre en liknende gest tilbake.

- Det hadde vært en deilig følelse å kunne plante et flagg i deres midtsirkel også - samtidig som vi nesten sikrer gullet, forteller Ohi.

Tittel-rival Bodø/Glimt møter Brann på mandag dagen etter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media