- Var tydeligvis ræva

Ståle Solbakken har fått forfall fra ti spillere. På et tidspunkt fryktet han også at Martin Ødegaard var ute: - Det plinget på telefonen at han hadde gått ut i det 63. minutt. Men det var fordi han var ræva, tydeligvis.

BYTTET UT: Martin Ødegaard. Foto: NTB
BYTTET UT: Martin Ødegaard. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): - Jeg gidder ikke å svare på spørsmål som handler om skadde spillere. Det har ikke noe for seg.

Slik åpnet landslagstrener Ståle Solbakken pressekonferansen på Åråsen stadion mandag ettermiddag. Han har samlet spillerne i Oslo før VM-kvaliken mot Tyrkia om fire dager.

Men så handlet det litt om skadesituasjonen likevel.

PRESSETREFF: Ståle Solbakken møtte mediene på Lillestrøm i ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones
PRESSETREFF: Ståle Solbakken møtte mediene på Lillestrøm i ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Med ti spillere ute - deriblant angrepstrioen Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth og Joshua King - er det vanskelig å komme utenom situasjonen som har oppstått.

På et tidspunkt fryktet treneren at det faktisk kunne stå enda verre til:

- Det var en litt morsom hendelse på lørdag, forteller Solbakken til mediene på Lillestrøm.

- Jeg så at Joshua King ruslet ut (med skade for Watford mot Leeds). Deretter tok jeg en liten pause, jeg hadde sett alt av fotballkamper. Så plinget det på telefonen at Martin Ødegaard hadde gått ut i det 63. minutt. Men det var fordi han var ræva, tydeligvis.

ERSTATTET: Trener Mikel Arteta valgte å ta av Martin Ødegaard etter 63 minutter mot Brighton. Foto: NTB
ERSTATTET: Trener Mikel Arteta valgte å ta av Martin Ødegaard etter 63 minutter mot Brighton. Foto: NTB Vis mer

Solbakken sikter til Arsenals 0-0-kamp mot Brighton i Premier League.

- Det var en lettelse, sier treneren da han forsto hvorfor Ødegaard hadde forlatt banen.

I alle fall én skadekrise var avverget.

Ødegaard er nå på plass i Oslo for å samle trådene sammen med resten av troppen. Torsdag flyr laget til et kokende Istanbul. Fredag venter Tyrkia i VM-kvaliken.

Følgende spillere er ute for Norge:

Erling Braut Haaland, Joshua King, Alexander Sørloth, André Hansen, Sander Berge, Kristoffer Ajer, Mathias Normann, Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson og Per Kristian Bråtveit.

AVGJØRENDE UKE: - Du må nullstille, sier Ståle Solbakken om utfordringene som venter Norge. Foto: Lars Eivind Bones
AVGJØRENDE UKE: - Du må nullstille, sier Ståle Solbakken om utfordringene som venter Norge. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Det er så du må klype deg i armen. Men Solbakken vil ikke grave seg ned:

- Du må nullstille. Jeg har vært i en sånn situasjon ganske mange ganger. Jeg har vært med som underdog i vanskelige hjemme- og bortekamper i Europa, påpeker han.

- Jeg har en god følelse. Det er kanskje styrken min som trener. Jeg er ganske sikker på at det vil bli en jevn kamp i Tyrkia. Så må vi sørge for å bikke marginene over på vår side. Jeg har null tro på at Tyrkia kjører over oss.

Kaptein Ødegaard er blant spillerne Solbakken har hatt en ekstra tett dialog med de siste dagene. Trenerteamet har presentert planer på bakgrunn av alle skadene. Og fått tilbakemeldinger.

- Hvilken innstilling har Ødegaard til situasjonen?

- Som kaptein er jeg sikker på at han har den samme innstillingen som oss. Han har fått større ansvar for dem som var her forrige gang. Og ikke minst for de nye spillerne som kommer inn.

ISTANBUL-FORBERDELSER: Bare en del av troppen trente på Åråsen stadion mandag. I midten: Mohamed Elyounoussi. Foto: Lars Eivind Bones
ISTANBUL-FORBERDELSER: Bare en del av troppen trente på Åråsen stadion mandag. I midten: Mohamed Elyounoussi. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Solbakken fortsetter:

- Han har en god følelse etter forrige samling. Han har gjort det bra i Arsenal og fått ro i klubbhverdagen. Arsenal har fått et løft. Jeg er sikker på at han vil bidra til å løfte de rundt seg, uten at det går utover det individuelle spillet hans.

Norge er i posisjon til å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Qatar neste år. Både Nederland og Norge har 13 poeng. Deretter følger Tyrkia med elleve poeng. Vinneren av gruppa går direkte til sluttspillet. Lag nummer to må gjennom playoff.

- Nå dyrker vi spillerne som er her, slår Solbakken fast.

- Vi må gjøre alt for at de skal være så gode som mulig. Jeg har reist rundt i Europa og «knocket» store lag med jevne mellomrom de siste åra. Det er ikke sånn at jeg ikke føler at vi kan slå Tyrkia. Den følelsen vil jeg at også spillerne skal ha.

Solbakken og co. kommer til et vepsebol av en storby.

Kampen spilles på Fenerbahces hjemmebane, Sükrü Saracoğlu Stadion.

Tyrkiske supportere er kjent for å forsøke å blåse motstanderlagene av banen med intense pipekonserter. Men Solbakken går verken for en hederlig innsats eller ett poeng.

- Tre poeng vil sette oss i en helt annen posisjon enn uavgjort. Alt handler om å gå for seier. Vi legger en plan for å vinne kampen, erklærer han.

VM-KVALIK

Nederland641122-613
Norge641112-513
Tyrkia632116-1311
Montenegro62228-98
Latvia61237-105
Gibraltar60063-250

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer