SOLID PLUGG: Steve McNulty ser kanskje tung ut ved første øyekast, men Lutons midtstopper briljerer med teknisk eleganse og høy treffsikkerhet i pasningsspillet. Foto: Tim Keeton, Getty Images
SOLID PLUGG: Steve McNulty ser kanskje tung ut ved første øyekast, men Lutons midtstopper briljerer med teknisk eleganse og høy treffsikkerhet i pasningsspillet. Foto: Tim Keeton, Getty ImagesVis mer

Var U19-kaptein i Liverpool. Nå er han kulthelt i Luton

McNulty tror utseendet påvirket karrieren.

(Dagbladet): Tradisjonsrike Luton er tilbake i det engelske ligasystemet etter fem år i Conference.

Luton-manager John Still trekker overfor avisa Luton on Sunday fram 30-åringen Steve «Macca» McNulty som den beste spilleren denne sesongen.

- Macca går foran med et godt eksempel. Han inspirerer folk rundt seg, sier Still.

Luton-stopperen er født i Liverpool, og gikk på Liverpool FC-akademiet fra han var sju år gammel. Han var kaptein på U19-laget, men slo aldri gjennom på øverste nivå.

Selv tror han utseendet kan være grunnen til at han ikke fikk bli lengre i klubben som nå kjemper om ligagullet i øverste divisjon.
 
- Jeg spilte for Liverpool i 13 år, og jeg er sikker på at om jeg ikke var av typen som ser større ut så snart de tar på seg en fotballtrøye, kunne jeg vært der lengre. Det er vanskelig å motbevise førsteinntrykket, sa McNulty til The Non-League Paper i desember.

Ifølge klubbens nettside er han 1,86 meter høy og veier 88 kg. Stemmer det, ser han nok tyngre ut enn han faktisk er.

- Jeg tåler det For det er lett å kjapt avskrive McNulty som en utrent tjukkas som ikke hører hjemme i en klubb på såpass høyt nivå som Luton tross alt er. Han får høre det til tider også. Men tar seg ikke nevneverdig nær av det.

- Hva folk tenker om hvordan jeg ser ut, bryr meg ikke. Jeg er stor og stygg nok til å tåle det. Jeg er her kun av én grunn - og det er for å få Luton Town tilbake i ligasystemet, sa McNulty noen uker før jul.

Nå har han altså klart det, ved å spre ro i de bakre rekker og krempasninger framover på banen.

Sjekk for eksempel høydepunktvideoen på Lutons Youtube-kanal fra McNultys «showboating» mot Wrexham. Eller hva med denne volley-suseren fra 25 meters hold mot Southport i november?

Sånt - kombinert med et utseende som skiller ham fra de fleste med- og motspillere - har sørget for kultstatus blant Luton-supporterne. Og vel så det. For han vinner også prisene som handler om rent sport

Sopte inn priser Volleymålet ble selvsagt kåret til årets scoring i Luton. I tillegg fikk McNulty to årets spiller-priser - både klubbens offisielle, og prisen som ble stemt fram av fansen via Lutons nettside.

Ikke er han redd for å ta kampen med egen klubb for å fremme lagkameratenes egne ønsker og behov, heller.

- Vi vil ikke bare ha bord, vi vil ha racketer, baller, alt sammen. Dette bordet er alt for gammelt og det er på tide med en forandring, formante McNulty i lokalavisa noen få uker før opprykket var sikret.

Bordtennisbordet på treningssenteret holdt ikke mål. Vi ser ikke bort fra at McNulty har fått gjennomslag for kravene sitt etter opprykket. Det er ærlig fortjent.