Var uønsket - ble helter

Da Ole Bjørn Edner startet kvinnefotballen i Røa for 20 år siden, var fotballjenter uønsket i klubben. Nå har jentene hans tatt The Double på ei uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Det er rart å tenke på at vi ikke var ønsket. Jeg husker godt at vi sneik oss inn på Røabanen hver fredagskveld og trente. Det var eneste gangen i uka at banen var ledig, sier lagkaptein Kristine Rand Edner om den spede starten på fotballkarrieren tidlig på 1980-tallet.

-  Jeg visste at klubben tok feil den gang, og tenkte det var synd at ledelsen ikke visste bedre. I stedet for å gi opp, var jeg sta og fortsatte. Etter et par år fikk vi aksept. Nå er vi jo nesten verdens beste, sier en jublende glad Ole Bjørn Edner.

Heltestatus

I løpet av ei uke har «Dynamite Girls» greid kunststykket å vinne både serie og cup. Hele troppen har fått heltestatus. Nå venter Europa.

-  Vi gleder oss allerede til europacupen neste år. Det som har skjedd den siste uka er helt fantastisk. Tidligere er Norway Cup det største vi har vunnet, sier Kristine Rand Edner.

Den største utfordringen framover er å få nytt kunstgressdekke på Røa.

-  Fest hele tida

-  Vi begynte å rive opp kunstgresset i går, under festen på klubbhuset. Til uka skal vi til ordføreren på besøk. Da håper vi han blar opp en sjekk på et par millioner til nytt dekke, sier Ole Bjørn Edner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer