IMPONERT OVER KOMPISEN: Håvard Nordtveit er imponert, men ikke overrasket, over at tidligere lagkompis Marc-André ter Stegen har gjort sine saker godt for Barcelona denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
IMPONERT OVER KOMPISEN: Håvard Nordtveit er imponert, men ikke overrasket, over at tidligere lagkompis Marc-André ter Stegen har gjort sine saker godt for Barcelona denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Var usikker på om kompisen var sterk nok mentalt - nå skal keeperen spille i Champions League-finalen

Imponert Nordtveit.

LILLESTRØM (Dagbladet): Mens de norske landslagsgutta forbereder seg til treningskampen mot Sverige på mandag og EM-kvalikampen mot Aserbajdsjan neste fredag, er verdens fotballøyne rettet mot en helt annen kamp:

Morgendagens Champions League-finale mellom Lionel Messis Barcelona og Andrea Pirlos Juventus.

De norske landslagsgutta kommer selvsagt til å være benket foran TV-en når verdens største klubbkamp starter klokka 20.45. I utgangspunktet er Barcelona store favoritter, men Norges forsvarssjef Håvard Nordtveit tror på en jevn kamp.

- Jeg har litt trua på Juventus. De har den nødvendige kynismen, og det er ikke enkelt å score på dem. I tillegg har de noen klassespillere offensivt. Jeg håper på en jevn og tett kamp, og at det kan bli ekstraomganger. Straffespark hadde gjort seg, sier Nordtveit til Dagbladet.

- Fantastisk talent Borussia Mönchengladbach-spilleren får i tillegg se en tidligere lagkompis i aksjon. Alt tyder nemlig på at den tyske keeperen Marc-André ter Stegen (23) kommer til å vokte målet for for Barcelona.

Ter Stegen meldte overgang fra Borussia Mönchengladbach til Barcelona i fjor sommer, etter fire sesonger i den tyske klubben.

Denne sesongen har han ikke spilt en eneste seriekamp for «Blaugrana», men har derimot blitt belønnet med spill i Copa del Rey, som Barca allerede har vunnet, og Champions League.

- Jeg sa allerede første gangen jeg så ham at han er et fantastisk talent. Han er bedre med begge beina enn de fleste utespillerne jeg har spilt med. I tillegg er han god med henda. At han spiller en Champions league-finale er noe han vil han nyte. Alle vi i Borussia unner ham dette. Han er tysk og kommer til å prestere optimalt. Når det er i Berlin i tillegg, så er han jo på hjemmebane, sier Nordtveit.

Lærte av tabbe Nordtveit antydet at ter Stegen ikke var den sterkeste mentalt da Dagbladet snakket med ham etter at den tyske keeperen hadde gjort en kjempetabbe i en treningskamp mot USA i juni for to år siden.

SUKSESS: Marc-André ter Stegen har bare spilt i cupen og i Champions League for Barcelona, men der har han gjort sine saker bra. Foto: Reuters / Ina Fassbender / NTB Scanpix
SUKSESS: Marc-André ter Stegen har bare spilt i cupen og i Champions League for Barcelona, men der har han gjort sine saker bra. Foto: Reuters / Ina Fassbender / NTB Scanpix Vis mer

Vestlendingen tror ter Stegen har lært mye av tabben.

- Jeg tror den tabben satt lenge i ham. Men jeg tror han hadde prøvd på det samme touchet om igjen som han gjorde da. Man blir tøffere og tøffere i hodet etter hvert som årene går, og han er bare 23 år. Han mangler kanskje den siste Olivar Kahn-kjempen i hodet, men det kan komme. Han har mange gode år foran seg, sier Nordtveit.

Nordmannen, som selv har hatt en god sesong for Champions League-klare Mönchengladbach, forteller at han fortsatt holder kontakten med ter Stegen, selv om keeperen forlot Gladbach i fjor.

- Jeg snakket med ham for et par uker siden. Han har funnet seg til rette, kjøpt et fint hus og spansken går bedre. I tillegg liker fruen sola, så han har det fint, gliser Nordtveit.

• Champions League-finalen mellom Barcelona og Juventus starter i morgen klokka 20.45, og sendes på Viasat 4.