TIDLIG UT: Nederlands Nigel de Jong måtte byttes ut før det var spilt ni minutter av åttedelsfinalen mot Mexico. Foto: Themba Hadebe, AP / NTB Scanpix
TIDLIG UT: Nederlands Nigel de Jong måtte byttes ut før det var spilt ni minutter av åttedelsfinalen mot Mexico. Foto: Themba Hadebe, AP / NTB ScanpixVis mer

Var «ute av VM» - i morgen kan han spille semifinale

De Jong kan bli Messi-oppasser.

(Dagbladet): For en uke siden meldte det nederlandske fotballforbundet via twitterkontoen sin at Nigel de Jong ville være ute av spill i to til fire uker med en lyskestrekk.

«Skadd de Jong ute av VM» fastslo Fifa på sine nettsider.

I dag melder avisa De Telegraaf at Nederland jobber med å få midtbanekrigeren klar til semifinalen mot Argentina i morgen kveld.

PÅ TRENING: Nigel de Jong lekte med ball på søndagens trening. Han kan bli overraskende tidlig klar etter lyskeskaden for en drøy uke siden. Foto: Koen van Weel, EPA / NTB Scanpix
PÅ TRENING: Nigel de Jong lekte med ball på søndagens trening. Han kan bli overraskende tidlig klar etter lyskeskaden for en drøy uke siden. Foto: Koen van Weel, EPA / NTB Scanpix Vis mer

De Jong forlot banen i det niende spilleminutt i åttedelsfinalen mot Mexico, og spilte ikke kvartfinalen mot Costa Rica.

Men nå kan det altså se ut til at Robin van Persie hadde rett da han for en snau uke siden forutsa at Milan-spilleren kunne være tilbake på banen i løpet av VM.

- Miraklenes tid er ikke over. Jeg har snakket med ham, og han satser på det, om det så bare blir for én kamp, sa van Persie ifølge Daily Mail.

- Dersom de Jong blir klar, ser han ut til å være den perfekte oppasser for Lionel Messi, skriver De Telegraaf.

Nigel de Jong var med på sølvlaget i VM i Sør-Afrika for fire år siden, men sisteinntrykket han etterlot seg i det mesterskapet var ikke av det positive slaget. Nederlenderen huskes, i alle fall av nøytrale tilskuere, best for støvelen han plantet i brystkassa på Xabi Alonso i finalen mot Spania.