Var Villa i offside da han sendte Portugal ut av VM?

TV-reprisene ga ikke svaret. Spania klare for kvartfinale mot Paraguay.

LØFTET INN AVGJØRELSEN: David Villa setter inn kampens eneste mål etter en retur fra Portugals gode keeper Eduardo. Foto: Daniel Ochoa de Olza, AP/Scanpix
LØFTET INN AVGJØRELSEN: David Villa setter inn kampens eneste mål etter en retur fra Portugals gode keeper Eduardo. Foto: Daniel Ochoa de Olza, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Spania - Portugal 1-0.

Spania trakk det lengste strået i et nabooppgjør som ble akkurat så spennende som man kunne håpe på.

David Villa scoret det eneste målet i kampen, hans fjerde i VM. Dermed er han delt toppscorer sammen med Argentinas Higuain og Slovakias Vittek.

- Vi har tatt et stort steg. Vi er veldig fornøyd med å være i kvartfinale. Det (Portugal) var et veldig vanskelig lag å bryte ned, men vi fikk målet vi trengte, sier David Villa.

Offside? Målet risikerer imidlertid å bli gjenstand for ny dommerdebatt. Villa var i beste fall hårfint onside, og TV-produsenten viste for en gangs skyld ikke reprisebilder med «offside-grafikk» som tydelig viste posisjonen hans da Xavi spilte ham fri med et hælspark.

Samtidig var situasjonen så hårfin at linjedommeren neppe kan ha vært sikker. Og da skal han ifølge retningslinjene la tvilen komme angripende lag til gode.

Dermed er VM over for Portugal, som hadde de største sjansene i første omgang, og også var farlige tidlig i andre omgang.

Etter hvert var det imidlertid Spania som skapte mest, og etter scoringen åpnet Portugal seg bakover, og Spania var nær ved å doble ledelsen ved et par anledninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer