Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM på ski: Kathrine Harsem holdt unna og sikret seieren

Varden Meråker suverene igjen. Tok dagens andre NM-gull

VANT: Kathrine Harsem kunn feire med lagvenninne etter å ha gått Varden Meråker inn til gull på søndagens stafett. Foto: JON OLAV NESVOLD/BILDBYRÅN NORWAY
VANT: Kathrine Harsem kunn feire med lagvenninne etter å ha gått Varden Meråker inn til gull på søndagens stafett. Foto: JON OLAV NESVOLD/BILDBYRÅN NORWAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere på dagen hadde Emil Iversen spurtet inn et stafettgull til Varden Meråker for herrene, og damene ville ikke være noe dårligere.

På kvinnenes 3 x 5 kilometer stafett ble trønderne til slutt suveren mester, men det var ingen dans på roser fra start til slutt.

Etter den første etappen var Varden Meråker hele 37 sekunder bak tetgruppen, og de fikk en tøff kamp med å hente inn forspranget.

På den andre etappen hadde de tidligere toppløper Marthe Kristoffersen, og etter at hun hadde gått sine fem kilometer var forspranget spist opp.

Harsem ankerkvinne

På den siste etappen fortsatte Kathrine Harsem i samme stil og dunket til fra start. Landslagsløperen holdt et høyt tempo, og den OL-klare løperen gikk lett fra resten av ledergruppa.

Kongen, som har vært til stede under NM denne uka, fikk se Harsem gå i ensom majestet over målstreken og feire med lagvenninnene. På oppløpet bukket hun og takket de frammøtte i publikum.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming) hadde en tilsynelatende umulig oppgave foran seg da hun gikk ut på den avsluttende etappen. Avstanden til ledergruppa var over ett minutt, men landslagsløperen tok stadig innpå.

Sølvet var det lite å gjøre med, men etter en imponerende innsats hentet hun inn flere lag og til slutt også tredjeplassen.

2.-plassen tok Kvaløysletta med Silje Theodorsen som ankerkvinne. De endte 33 sekunder bak Varden Meråker. Heming endte 48 sekunder bak vinnerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!