Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vardy herjet med Liverpool og leverte drømmescoring: - Det er noe av det verste jeg har sett

Leicester fortsatt på tabelltopp etter Liverpool-revansj.

SCORET TO: Leicesters Jamie Vardy straffet Liverpool. Foto: Jack Phillips/JMP/NTB Scanpix
SCORET TO: Leicesters Jamie Vardy straffet Liverpool. Foto: Jack Phillips/JMP/NTB Scanpix Vis mer

• Leicester - Liverpool 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Liverpool trenger poeng for å henge med i kampen om den viktige fjerdeplassen. Da er det særlig viktig å ta poeng mot lagene over på tabellen, slik som kveldens motstander Leicester.

Men med spillere som Riyad Mahrez og Jamie Vardy på banen vet du at du må være fokusert til alle tider. Det var ikke Liverpool da Mahrez fant nettopp Vardy med en nydelig pasning fra distanse, og sistnevnte banket inn et drømmemål fra langt hold.

- Nei, jeg tror ikke det for å være ærlig, svarer Vardy på spørsmål om han kunne scoret et finere mål.

- Scoringen var verdensklasse, mente Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Samme mann doblet ledelsen etter en pasning fra Okazaki, som i utgangspunktet var ment som et skudd. Det betyr at Leicester fikk revansj for tapet i Liverpool for noen uker siden.

- Det er en viktig seier. Vi må fortsette vår vinnermentalitet, sier Vardy via TV 2.

Mener alvor Hjemmelaget har for lengst fått folk til å innse at Ranieris mannskap mener alvor denne sesongen.

Ligalederen hadde færrest tap av samtlige i ligaen på hjemmebane denne sesongen, med sitt ene. King Power Stadium har vært et fort for revene. Likevel kom Liverpool på besøk vel vitende om at de vant det omvendte oppgjøret på Anfield, det eneste nederlaget for Leicester de siste 15 ligakampene.

Den statsistikken hjalp lite i kveld.

To seire på rad, det er den lengste seiersrekka Liverpool har hatt i ligaen denne sesongen. Og nettopp dette med manglende stabilitet har blitt nøkkelord for Jürgen Klopp.

- Jeg er ikke så fornøyd med hele kampen i dag for å være ærlig. Vi kunne spilt mye bedre. Vi skapte mange halvsjanser, men ingen store sjanser, sier Klopp.

Strålende redninger Leicester fikk kampens første store sjanse etter noen minutter.

Jamie Vardy dro seg fri på venstresiden og la ballen på panna til Okazaki som løp seg fri bak Sakho. Mignolet fikk ei hånd på avslutningen, og ballen traff tverrliggeren før det gikk over mål.

- En fantastisk redning, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Den første halvtimen bølget fram og tilbake, med to lag som var villige til å angripe.

Christian Fuchs holdt på å heade ballen i eget mål etter 33 minutter da Adam Lallana slo inn mot bakerste stolpe. Du kan jo tenkte deg de engelske overskriftene mannen med det etternavnet hadde scoret..

Mignolet har fått mye pepper denne sesongen, men i dag viste sisteskansen hva han kan på streken. En for dagen livlig Riyad Mahrez fyrte av gårde et skudd fra distanse, og Mignolet kastet seg opp i høyre hjørne og reddet det gode forsøket.

Perlescoring Liverpool viste også tidvis god fotball. Emre Can kunne fort gitt bortelaget ledelsen etter hvilen, men skuddet gikk like utenfor stengene til Kasper Schmeichel.

Jamie Vardy har hatt en veldig god sesong, og hvem andre enn spissen våget å banke til på første touch fra 25 meter. Ballen føk inn i nettmaskene bak en sjanseløs Mignolet.

- Det er noe av det verste jeg har sett, mente Simen Stamsø Møller i TV 2-studio.

Mahrez stod bak pasningen som holdt høy klasse. King Power Stadium eksploderte i et unisont jubelbrøl. I den røde svingen ble det naturlig nok stille.

Det ble ikke bedre av at Vardy dukket opp på bakerste stolpe i rett tid og styrte inn 2-0-målet. Dermed topper Leicester fortsatt tabellen.

P.S Kampen var for øvrig Jordan Hendersons 200. kamp for Liverpool.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media