NØKKELEN TIL SUKSESS? Leicester-manager Claudio Ranieri valgte å gi Jamie Vardy og resten av spillerne ei uke fri til å gjøre hva de ville. Foto: NTB Scanpix
NØKKELEN TIL SUKSESS? Leicester-manager Claudio Ranieri valgte å gi Jamie Vardy og resten av spillerne ei uke fri til å gjøre hva de ville. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vardy hyller Ranieri etter ferie-avgjørelse: - Det spilte en stor rolle

Mener knepet var med på å hjelpe Leicester til gull.

(FourFourTwo): Jamie Vardy applauderer Leicester-manager Claudio Ranieri for hans avgjørelse om å gi spillerne en pause fra fotballen i februar.

Etter at laget tapte 2-1 mot Arsenal på Valentines Day, ga Ranieri spillerne en forlenget pause før den neste kampen mot Norwich 27. februar.

Den dristige avgjørelsen betalte seg, for Leicester vant åtte av de neste elleve kampene og sikret en utrolig Premier League-triumf på veien.

Vardy kaller det en «fantastisk idé», spesielt etter at han så Sunderland trene på stranda da han slappet av på hotellet i Dubai.

- Jeg mener det var en bra ting som hjalp oss etter Arsenal-kampen. Sjefen så hvor mye vilje vi hadde lagt i det. Han ga oss ei uke fri for å glemme alt og lade opp batteriene. Vi hadde blitt slått ut av FA-cupen og skulle derfor ikke spille kamp likevel, sier Vardy under lanseringen av sitt akademiprosjekt V9.

- Vi tok sjansen alle sammen, en del av oss dro til Dubai sammen som et lag. Jeg mener at det øyeblikket, siden Ranieri i det hele tatt tenkte på noe slik, viser hva han tenkte om oss som et lag og hvor mye arbeid vi hadde lagt ned.

- Å lade batteriene den uka og komme tilbake uthvilt spilte en stor rolle (i å vinne Premier League).

- Det var en god idé. Jeg husker at jeg i Dubai satt på en solseng på samme hotell som Sunderland-spillerne bodde på, mens de løp opp og ned stranda og trente kondisjon.

- Det var ganske deilig å slappe av mens de trente. Det fungerte perfekt, ingen av oss gikk på en sjudagers fyllekule.

- Det handlet om å slappe av med familien og det var det vi gjorde fram til vi returnerte til England.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram