Vardy kobles til Real Madrid

- Det ville vært spektakulært.

KOMET: 28 år gamle Jamie Vardy er het om dagen. Foto: Scanpix
KOMET: 28 år gamle Jamie Vardy er het om dagen. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): For tre år siden spilte Jamie Vardy (28) amatørfotball i Fleetwood Town. Nå herjer den lynhurtige Leicester-spissen i Premier League.

Med ti mål på ti kamper har Vardy tiltrukket seg interesse fra større klubber. Skal man tro spanske AS, er Real Madrid en av dem.

- Det ville jo vært relativt spektakulært: Fra Fleetwood via Leicester til Real Madrid. Men det kan jeg virkelig ikke tenke meg at det er noe i, sier TV 2-ekspert Kasper Wikestad til Dagbladet.

Nekter å tro på ryktene La Liga-kjenner Petter Veland har fått med seg spekulasjonene som har sirkulert de siste dagene. Han sammenligner dem med ryktene som oppsto da Harry Kane bergtok Tottenham- og England-fansen sist sesong. Da ble også han knyttet til Real Madrid.

- Jeg tipper spekulasjonene har utspring i England og at det har cirka like mye substans som alle de andre med engelske spillere som har vært koblet til Spania, bortsett fra i Gareth Bales tilfelle, sier Veland til Dagbladet.

Eksperten mener Real Madrid har spillertyper som Vardy - raske, energiske og målfarlige, både i ungdomsavdelingen, på A-laget og på utlån til andre klubber. Derfor ser Veland på en overgang som usannsynlig.

- Vardy har vært god en periode nå, men er langt unna Real Madrid-nivå. Jeg tror ikke det finnes noe som helst sannhet i det. Hva har han som de ikke allerede har fra før? spør Veland retorisk.

- Eksepsjonell reise Leicester-manager Claudio Ranieri tror på sin side at Vardy kan være klar for større oppgaver, men ikke helt enda. Først skal 28-åringen fullføre sesongen for laget som ligger på en overraskende 5. plass i Premier Leage - bare tre poeng bak ledende Manchester City og Arsenal.

- Hvis Real Madrid eller andre storklubber vil kjøpe ham, må de betale mye. Verdien bestemmes av eierne, ikke meg. Men det er ikke mange lag som kan kjøpe ham nå, sier Ranieri, ifølge The Mirror.

Grunnen er Vardys hurtigøkende prislapp. Han kommer til å bli dyr. Langt dyrerere enn summen Ranieris forgjenger Nigel Pearson betalte da han hentet Sheffield-gutten fra Fleetwood før 2012/2013-sesongen. Den gang kostet Vardy en million pund.

- Han ble den første millionspilleren fra Conference. Nå er han landslagsspiller. Den reisen er ganske eksepsjonell, sier Wikestad om mannen som bare scoret seks mål i Championsship for to år siden, men som nå kan bli Englands spydspiss i EM neste sommer.