KONTRASTER:  Mens Jamie Vardy i midten har vært glimrende for Leicester denne sesongen har Liverpools stopperpar Dejan Lovren (t.h) og Mamadou Sakho slitt. Foto: NTB Scanpix.
KONTRASTER: Mens Jamie Vardy i midten har vært glimrende for Leicester denne sesongen har Liverpools stopperpar Dejan Lovren (t.h) og Mamadou Sakho slitt. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Vardys opptreden gir Hodgson hodebry

Fem ting vi lærte av Leicesters seier.

(FourFourTwo): Duoen som har vist seg å være ligaens farligste denne sesongen, slo til igjen mot Liverpool tirsdag kveld. Paul Wilkes var til stede på King Power Stadium, og gir deg fem punkter fra gårsdagens hjemmeseier.

1. Klopp matchet Leicesters 4-4-2 Liverpool var riktignok et av to lag som hadde slått Leicester denne sesongen da de entret King Power Stadium, men Jürgen Klopp tok ikke på motstanderen av den grunn. For første gang under tyskerens ledelse, gikk de ut i en 4-4-2-formasjon.

Da kunne Klopp demme opp på kantene med Jordan Henderson og James Milner på hver sin side. Samtidig sette større press på Leicesters backer når det passet seg. Lucas Leiva og Emre Can spilte som en typisk sentral midtbane-duo. Det som overrasket mest var spissparet: Adam Lallana og Roberto Firmino.

Duoen byttet på hvem som falt dypere i banen. Begge er mobile og bevegelig spillere, og tanken var nok å gjøre Leicesters forsvarere hele tiden usikre.

Men de er ikke vant til å spille sammen på topp. De hadde seks pasninger til hverandre. Tre av dem var avspark. Leicesters press over hele banen ga aldri Liverpool muligheten til å roe seg ned.

2. Mahrez skinte igjen Leicester-vingen har vært eksepsjonell hele sesongen, og vært blant ligaens beste spillere, noe involveringen i 22 mål tilsier. Liverpool hadde sluppet inn motstanderens første skudd på mål i de fire første ligakampene i 2016. Den rekken var ikke langt unna å bli forlenget da Mahrez skar inn i banen og så vidt bommet helt i starten.

Simon Mignolet har fått mye kritikk for sitt keeperspill i Liverpool, mot Leicester hadde mye å bryne seg på. Han stoppet Mahrez' forsøk etter kvarteret komfortabelt. Han måtte ut i full strekk for å stoppe vingens glimrende forsøk ti minutter før hvilen.

Jamie Vardys fantastiske mål kunne han gjøre lite med, selv om noen vil hevde at posisjonering hans kunne vært bedre. Mahrez sto bak pasningen før Vardys første mål og var en trussel kampen igjennom.

3. Liverpools dødballer Defensive dødballer har vært et problem for Liverpool hele sesongen. Høyden til backene Alberto Moreno og Nathaniel Clyne hjelper ikke akkurat, og backene har et generelt problem når det kommer til hodedueller. Ranieri pekte ut Clyne som et svakt punkt. Vardy posisjonerte seg bevisst ved den tidligere Southampton-backen ved utspill fra Kasper Schmeichel.

Likevel virket det som om fokuset på treningsfeltet har vært mer på offensive dødballer. Seks av 11 cornere slo Milner kort, mens fire ble slått på det eksakt samme punktet.

Dejan Lovren fikk hode på en av cornerne i 1. omgang - uten uttelling. Alt i alt forsvarte Leicester seg glimrende.

4. Lovren og Sakho Lovren var tilbake i startoppstillingen til cupoppgjøret mot West Ham i helga. Og det virker som om kroaten er Klopps førstevalg ved siden av Mamadou Sakho.

Duoens svake form gir tydelige indikasjoner på at det vil forekomme endringer på stoppersiden til sommeren. Det var lite noen av dem kunne gjøre ved Leicester to scoringer. Uansett virke de usikre og ga hjemmefansen blod på tann ved en rekke rare involveringer.

5. Vardy gir Hodgson hodebry Spilleren som for noen år tilbake spilte utenfor ligasystemet, er i ferd med å gjennomføre en helt vanvittig sesong. Rykter om at han har tenkt til å forlenge kontrakten på King Power, viser at han har beina godt plantet på jorda.

Det var spisspartneren Shinji Okazaki som har nærmest scoring før hvilen, etter et herlig innlegg fra Vardy. Så tok han saken i egne hender med en kandidat til årets mål etter hvilen. England-spissen lot pasningen fra Mahrez sprette før han dunket til og ballen føyk inn bak Simon Mignolet.

 ÅRETS MÅL-KANDIDAT:  Jamie Vardys fantastiske skudd er blant de fineste denne sesongen. Foto: NTB Scanpix.
ÅRETS MÅL-KANDIDAT: Jamie Vardys fantastiske skudd er blant de fineste denne sesongen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Det var hyggelig å oppleve scoringen på nært hold, men jeg er ikke manager for Vardys lag, fleipet Klopp etter kampen.

Målet alle snakker om var faktisk Vardys første fra utenfor 16-meteren i Premier League.

- Det var utrolig. Han ventet på ballen, så an både motstander og keeper. Rett og slett fantastisk, sa Ranieri.

Vardy doblet kveldens målkvote da han styrte inn Okazakis skudd, som gikk via et Liverpool-bein. Han har nå scoret 18 ligamål.

Samtidig scoret også Harry Kane to for Tottenham tirsdag kveld. Klarer England-manager Roy Hodgson å finne plass til begge under sommerens EM-sluttspill?

 SCORET TO:  Tottenhams Harry Kane. Foto: NTB Scanpix.
SCORET TO: Tottenhams Harry Kane. Foto: NTB Scanpix. Vis mer