«Våre gutter» tror på revansj i cricket-VM

- Framtiden er veldig lys, sier kapteinen.

(Dagbladet.no): Cricket-VM 2007 på De vestindiske øyer nærmer seg med stormskritt. Og før starten 13. mars er det på tide å velge seg et favorittlag.

Fra norsk ståsted kan den velkjente logoen på ryggen til Bangladesh, som er sponset av Telenor-eide Grameen Phone, gjøre utslaget.

Underdogs

Hvis du i tillegg har sansen for en underdog, kan de gulsvarte være dine gutter. I siste VM, i Sør-Afrika i 2003, ble det nemlig tap i fem av seks kamper. Men nå bobler optimismen.

- Jeg tror framtida er veldig lys, sier lagkaptein Habibul Bashar til Reuters.

Optimismen skyldes blant annet at laget vant 18 av 28 endagers landskamper i fjor. At de fleste seirene kom mot Zimbabwe og Kenya, legger ingen demper på stemningen.

- Måten vi spilte på i fjor viser at balansen i laget blir bedre dag for dag, og vi klarte å vinne en del kamper i fjor, så VM er veldig viktig for oss for å utvikle oss videre i riktig retning, sier kapteinen.

Våre menn

«Våre gutter» tror på revansj i cricket-VM

Og våre menn har potensiale på en god dag. For to år siden slo de regjerende verdensmester Australia. Målet i årets VM er å kvalifisere seg for andre runde. Det blir vrient.

- Ettersom bare to lag går videre må vi slå et topplag som India eller Sri Lanka, sier Bashir.

Men han understreker at de ikke er skremt av oppgaven - bare tent.

- Vi håper at slik laget utvikler seg nå, blir det en tøff oppgave - men ikke umulig.

Norsk suksess

Norges landslag i cricket skal ikke glemmes i denne sammenhengen. I høst vant de EM og er kvalifisert for Europas førstedivisjon.