ALENE MOT DEN NORSKE OVERMAKTEN: Det er ikke flust med seierskandidater uten norsk landslagsdrakt i Falun i dag. Charlotte Kalla er muligens den eneste, og nå får hun støtte av Dagbladets lesere.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ALENE MOT DEN NORSKE OVERMAKTEN: Det er ikke flust med seierskandidater uten norsk landslagsdrakt i Falun i dag. Charlotte Kalla er muligens den eneste, og nå får hun støtte av Dagbladets lesere.Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Våre lesere heier på deg, Kalla!

- Vi skal gjøre vårt beste for å knuse den undersøkelsen.

FALUN (Dagbladet): Når damene legger ut på sin tikilometer fristil med individuell start om noen timer, er det distansen hele Sverige har størst tro på hjemmegull på.

Charlotte Kalla, som knuste samtlige i Östersund, mener også selv at det er denne distansen hun skal vinne. Derfor sto hun over både sprinten og sprintstafetten for å stå best mulig rustet til å vinne i dag.

Det har også fått de norske løperne til å sette utropstegn bak navnet til Kalla. Både Marit Bjørgen og Therese Johaug mener Kalla må finne seg i å være favoritt, og på den norske pressekonferansen i morges var også VM-løper Chris Jespersen tydelig på hvem han tror vinner etterpå.

- Kalla, svarte han kontant.

Det er åpenbart Dagbladets lesere enige i også. Dagbladet opprettet tidligere i dag en uhøytidelig spørreundersøkelse på db.no. Vi stilte spørsmålet: Hvem håper du vinner damenes 10 km?

Leserne kunne velge blant ti alternativer. Ingen fikk flere stemmer enn Charlotte Kalla. Nesten en av fire håper hjemmehåpet vinner tikilometeren i dag.

- Det syns jeg jo er hyggelig for Kalla, men nå skal jo vi gjøre det vi kan for å ødelegge den meningsmålinga, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet og ler.

For også innad i det norske damelaget unner de Kalla et gull på hjemmebane. Så lenge hun gjør seg fortjent til det.

- Jeg frykter Charlotte mest, sa Johaug i går kveld.

- Unner du henne en seier her?

- Klart, jeg unner Charlotte en seier, men hun skal ikke få den gratis. Jeg skal være med å kjempe, sier Johaug til Dagbladet.

I Sverige er man overrasket over den norske Kalla-støtten. Sportssjefen i den svenske avisa Expressen, Daniel Lagerqvist, sperrer øynene opp da han ser resultatene av undersøkelsen med egne øyne.

- Ja, det her var overraskende, alle de norske er jo med der også. Det var uventet, sier Lagerqvist.

• Damenes tikilometer begynner klokka 13.30, det er den eneste langrennsøvelsen som går i dag. Følg den i Dagbladets vinterstudio!