- Våre medarbeidere kjenner seg ikke igjen i utvalgets beskrivelse

Aambø slår tilbake etter kritikk.

RAPPORT: Utvalgsleder Tom Tvedt (th) og resten av idrettsforbundets eksterne utvalg (f.h), Merete Smith, Erik Røste, Vebjørn Rodal og Per-Mathias Høgmo presenterer innholdet i en rapport med prioriteringer for fremtidens toppidrettsprestasjoner i Norge på Ullevål stadion i Oslo i april. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
RAPPORT: Utvalgsleder Tom Tvedt (th) og resten av idrettsforbundets eksterne utvalg (f.h), Merete Smith, Erik Røste, Vebjørn Rodal og Per-Mathias Høgmo presenterer innholdet i en rapport med prioriteringer for fremtidens toppidrettsprestasjoner i Norge på Ullevål stadion i Oslo i april. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpixVis mer

Toppidrettssjef Jarle Aambø går til angrep på Tvedt-utvalgets evaluering av Olympiatoppen, skriver VG.

I en høringsuttalelse går Aambø kraftig til motangrep på den eksterne vurderingen av Olympiatoppen etter skuffelsen i London-OL med bare fire medaljer.

Aambø skriver at «mange av våre medarbeidere kjenner seg ikke igjen i utvalgets beskrivelse og har reagert på at det blir satt spørsmålstegn ved vår holdning til antidopingarbeid». Det er et motsvar til krikken fra Tvedt-utvalget om at Olympiatoppen er «for unnvikende og ikke tydelige nok i antidopingarbeidet».

Snever resultatvurdering
Toppidrettssjefen reagerer også på vurderingen av resultater. Ifølge VG mener Olympiatoppen at VM, EM, X-games og andre større internasjonale konkurranser burde vært med i resultatvurderingen, ikke bare utviklingen i OL- og Paralympics. Tvedt-utvalget ønsket et tydeligere krav til resultater.

Aambøs kritikk handler også om penger. Olympiatoppen mener det er umulig å gjennomføre anbefalingene i rapporten innenfor noenlunde samme budsjetter som i dag. Det er samtidig enighet om økt satsing på å utvikle talenter, men Olympiatoppen mener de da trenger 20-25 friske millioner kroner per år for gjennomføring i 15-20 særforbund samt Paralympics.

Aldri gjort før
I høringsuttalelsen står det også at Olympiatoppen savner konkretisering av hva som anses å være bra. Aambø etterlyser også vektlegging av den kompetansen Olympiatoppen har.

- Men det skulle bare mangle at det ikke var motstridende intereser og meninger, ellers hadde jeg blitt skuffet. Jeg vil tørre den påstand at denne type ekstern evaluering har en norsk idrett aldri gjort før. Nå er det opp til idretten å diskutere videre, sier utvalgsleder Tom Tvedt til VG.

- Vi mener at vi har vært balanserte og ydmyke i forhold til de tingene som er blitt tatt opp, sier Aambø.

(NTB)