Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Våre nye helter

OGDEN (Dagbladet): Her er gullgutta som har fått 1,3 millioner av oss til å sitte oppe om natta for å se på curling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med andre ord har de norske olympiske curlingmestrene tatt steget inn som noen av våre nye helter etter dette OL.

- Kongen på tribunen, og 1,3 millioner nordmenn foran TV-skjermen om natta. Det gjør meg litt stolt, men hvis de ikke har noe annet å gjøre om nettene, så..., sier skip Pål Trulsen til de fantastiske seertallene.

- Uvirkelig

Etter behørig feiring av OL-gullet sammen med hele den norske curlingtroppen stilte gutta med solbriller i går.

- Ble det seint?

- Ehh... Det ble kanskje tidlig. Nei da, festen foregikk i stille former. Vi er jo kommet opp i en alder hvor man ikke tar helt av lenger. Det er ikke som da vi var unge og lovende, smiler Pål Trulsen bak mørke solbriller.

Han hadde ikke helt vent seg til tanken på at han er olympisk mester da Dagbladet møtte gullguttene i går kveld.

- Det er jo veldig uvirkelig. Jeg er jo vant til å se OL med fjernkontroll i sofaen. Nå står jeg her sjøl med OL-gull. Men folk skal også være klar over at vi har lagt ned mange timer for å oppnå dette, sier Trulsen.

- Slo Bjørndalen

- Men du føler vel at deres gull er like mye verdt som de Ole Einar Bjørndalen vant?

- Han vant vel fire gull. Vi vant fem, så vi slo jo Bjørndalen da... Nei da, seriøst: Vi føler at dette gullet blir høyt verdsatt. Det merker vi også på interessen fra dere i pressen. Og så hører vi at flere potensielle sponsorer har ringt til forbundet og meldt sin interesse.

- Hva vil denne seieren bety for dere?

- Vi tjener ikke fem øre på dette, heller ikke nå som vi står her som olympiske mestere. Men vi har heller aldri tjent penger på idretten vår, så vi er jo vant til det. Nå er jobben bare halvgjort. Hvis forbundet skal få inn mer penger og få økt rekruttering, er vi nødt til å utnytte den reklameeffekten vi har fått nå, sier Trulsen.

Valgfag

OL-mestrene vet pr. i dag ikke om de stiller i VM i USA i slutten av mars.

- For det første er vi nødt til å kvalifisere oss. VM-billetten går til dem som blir norgesmestere. Om det blir oss, må vi finne ut om vi har mer igjen på reisekvota for denne sesongen. Vi er jo alle i fulltidsjobber og har familie å passe på, sier Pål Trulsen.

Han og Flemming Davanger var klassekamerater på skolen - og det var litt tilfeldig at de startet med curling.

- Vi hadde valget mellom curling og tysk skriftlig i 1977. Det var et enkelt valg, smiler Trulsen.

25 år seinere angrer han nok ikke på det valget.

ISEN SMELTET: Natt til lørdag var de norske curlinggutta best på isen. I går gikk de i vannet og feiret det sensasjonelle OL-gullet etter å ha slått favorittene Canda i finalen. Fra venstre Torger Nergaard, Lars Vågberg, Flemming Davanger og Bent Ånund Ramsfjell. Skip Pål Trulsen på solsengen orket ikke noe seiersbad etter gullfesten.
Hele Norges coronakart