Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League: Liverpool-Manchester City

Våren 2018 er det Liverpool som har verdens beste angrepsspill

Real Madrid har Ronaldo, Barcelona har Messi. Jürgen Klopps Liverpool har ekstrempress og Mané, Firmino og Salah.

HERJET: Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlain var blant Liverpool-spillerne som disket opp med lekkert angrepsspill mot Manchester City onsdag. Foto: DigitalSouthSHM/REX/Shutterstock
HERJET: Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlain var blant Liverpool-spillerne som disket opp med lekkert angrepsspill mot Manchester City onsdag. Foto: DigitalSouthSHM/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool-Manchester City 3–0 (3–0)

CRISTIANO RONALDO GJØR det stort sett hver gang Real Madrid trenger noe ekstra for å komme ut på topp, akkurat som Lionel Messi har en deilig tendens til å fikse det for Barcelona. Alt fordi de er i en helt egen klasse. Alt fordi de er verdens beste fotballspillere. Men et lags ekstreme ferdigheter tar også fotballen til nye høyder, og akkurat nå er det Liverpool som setter standarden.

Da Manchester City, Englands desidert beste fotballag, fikk seg en omgang, fikk de per alle definisjoner rundjuling.

DA LIVERPOOL SPILTE Klopp-fotball på sitt beste var ikke Manchester City i stand til å forsvare seg. Da Liverpool spilte klokt var ikke Pep Guardiolas fintspillende mannskap, som er vant til scenarioer som det de fikk etter pause, i stand til å bryte dem ned. Og slik ble innholdet i to vidt forskjellige omganger, der Liverpool viste at de også kan stenge butikken når det trengs, til et resultat det ikke var mulig å ta høyde for.

Det er dermed ikke sagt at denne kvartfinalen er avgjort.

EKSTREM AGGRESSIVITET UTEN ball, voldsom energi i alle spillets faser, ditto overgangsvilje ved stort sett alle brudd, høyt presisjonsnivå, stor offensiv risiko og en front-trio som fortjener alt det allerede nevnte. Det er Liverpool våren 2018 – stadig bedre, stadig modigere og stadig mer selvsikre så lenge spillerne har bein å løpe med. Men hvem hadde ikke vært det med herrene Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp.

Så langt har de scoret 21 mål i denne utgaven av Champions League.

Salah sju!

Firmino sju!

Mané sju!

DEN FØRSTE OFFENSIVE feilen etter ti minutters trygghet med ballen i laget felte Manchester City på Anfield. Leroy Sane spilte ballen på tvers høyt i banen, Sadio Mané brøt ballbanen og derfra og fram til 1–0 så du hvorfor Liverpool kan vinne Champions League denne sesongen. Ja, det var selvfølgelig lykkens marginer som til slutt ga Mohamed Salah ballen for åpent mål, men viljen til å satse alt med mange spillere handler om en plan.

Liverpool skal ikke bare ta noen kontringer med fullt trøkk og gusto.

De skal helst ta alle.

JÜRGEN KLOPPS INTENSE fotball er som skreddersydd for dette utvalget Liverpool-spillere. Hvem savner Philippe Coutinho som sist sommer bestemte seg for å grine seg til Barcelona i januar? Akkurat, ja – ingen. For var Liverpool offensivt briljante med den lille brasilianeren er de offensivt dødelige med den kraften og farten trioen i front nå angriper.

Bak dem, i en posisjon som er skreddersydd for denne maskinen, begynner Alex Oxlade Chamberlaine og likne på den spilleren Arsenal drømte om.

2–0 scoringen fra 25 meter forteller at Liverpool, når de blir stående og gjenvinner ballen høyt, kan avslutte angrepene like fort som de vinner ballen.

LIVERPOOL HAR NÅ scoret 31 mål i Champions League 2017/2018. Det er mest av alle. Mot Manchester City hold laget nullen for sjette gang på ni kamper. Det er også mest av alle. Men er antallet scoringer til å fatte på bakgrunn av trioen på topp er seks baklengsmål på ni kamper nesten ikke til å tro.

Liverpools forsvar går jo ikke for å være det beste i bransjen.

MEN DET VIRKER nå. Spør bare Citys Leroy Sane som stort sett ble avkledd av Liverpools 19 år gamle høyreback, Alexander Arnold. Andy Robertson på den andre backen sluttet jo City og angripe. Og i midtforsvaret har Dejan Lovren og Virgil van Dijk utviklet et samarbeid der alt handler om å forsvare eget mål.

Det kan se litt firkanta ut.

Men det virker det også.

PEP GUARDIOLA MÅ tenke alternativer for å bryte ned Liverpool hjemme. Det er ikke nok å bare ha ballen slik de hadde den de første ti og de siste førtifem minuttene på Anfield. Jo flere berøringer du bruker, jo tryggere blir Liverpool. Men det åpner i hvert fall for et drama av de sjeldne.

Da Manchester City gikk av Anfield kunne det se ut som om de var døde og begravet.

Det er de ikke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!