Champions League: Liverpool-Manchester City

Våren 2018 er det Liverpool som har verdens beste angrepsspill

Real Madrid har Ronaldo, Barcelona har Messi. Jürgen Klopps Liverpool har ekstrempress og Mané, Firmino og Salah.

HERJET: Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlain var blant Liverpool-spillerne som disket opp med lekkert angrepsspill mot Manchester City onsdag. Foto: DigitalSouthSHM/REX/Shutterstock
HERJET: Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlain var blant Liverpool-spillerne som disket opp med lekkert angrepsspill mot Manchester City onsdag. Foto: DigitalSouthSHM/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Liverpool-Manchester City 3–0 (3–0)

CRISTIANO RONALDO GJØR det stort sett hver gang Real Madrid trenger noe ekstra for å komme ut på topp, akkurat som Lionel Messi har en deilig tendens til å fikse det for Barcelona. Alt fordi de er i en helt egen klasse. Alt fordi de er verdens beste fotballspillere. Men et lags ekstreme ferdigheter tar også fotballen til nye høyder, og akkurat nå er det Liverpool som setter standarden.

Da Manchester City, Englands desidert beste fotballag, fikk seg en omgang, fikk de per alle definisjoner rundjuling.

DA LIVERPOOL SPILTE Klopp-fotball på sitt beste var ikke Manchester City i stand til å forsvare seg. Da Liverpool spilte klokt var ikke Pep Guardiolas fintspillende mannskap, som er vant til scenarioer som det de fikk etter pause, i stand til å bryte dem ned. Og slik ble innholdet i to vidt forskjellige omganger, der Liverpool viste at de også kan stenge butikken når det trengs, til et resultat det ikke var mulig å ta høyde for.

Det er dermed ikke sagt at denne kvartfinalen er avgjort.

EKSTREM AGGRESSIVITET UTEN ball, voldsom energi i alle spillets faser, ditto overgangsvilje ved stort sett alle brudd, høyt presisjonsnivå, stor offensiv risiko og en front-trio som fortjener alt det allerede nevnte. Det er Liverpool våren 2018 – stadig bedre, stadig modigere og stadig mer selvsikre så lenge spillerne har bein å løpe med. Men hvem hadde ikke vært det med herrene Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.