- Varis brukte EPO igjen

B-prøven klar på torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at den finske skiskytteren Kaisa Varis avla positiv dopingprøve etter verdenscuprennene i Overhof i starten av januar.

Den finske avisa Ilta-Sanomat skriver i dag at det skal være funnet spor av EPO i prøven. Opplysningene hevder avisa å ha fra Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

- Det kan jeg ikke bekrefte. Jeg kan garantere at de ikke har opplysningene fra IBU. Det er ingen her som vet hva det er i prøven, sier president Anders Besseberg i IBU til Dagbladet.no.

Klar på torsdag

Han bekrefter at det er tatt positiv prøve av en løper etter rennene i Oberhof, men vil utover det ikke kommentere saken før B-prøven er analysert.

- Den er ventet klar midt på torsdag til uka, sier Besseberg.

Varis, som tidligere var langrennsutøver, ble utestengt i to år etter å ha avlagt positiv EPO-prøve i ski-VM i Val di Fiemme i 2003.

Den gangen ble det avslørt at hun fortsatt samarbeidet med den dopingutestengte treneren Kari-Pekka Kyrö. Ilta-Sanomat antyder at Kyrö fortsatt har hatt en finger med i det tvilsomme spillet til Varis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer