Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Varis brukte EPO igjen

B-prøven klar på torsdag.

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at den finske skiskytteren Kaisa Varis avla positiv dopingprøve etter verdenscuprennene i Overhof i starten av januar.

Den finske avisa Ilta-Sanomat skriver i dag at det skal være funnet spor av EPO i prøven. Opplysningene hevder avisa å ha fra Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

- Det kan jeg ikke bekrefte. Jeg kan garantere at de ikke har opplysningene fra IBU. Det er ingen her som vet hva det er i prøven, sier president Anders Besseberg i IBU til Dagbladet.no.

Klar på torsdag

Han bekrefter at det er tatt positiv prøve av en løper etter rennene i Oberhof, men vil utover det ikke kommentere saken før B-prøven er analysert.

- Den er ventet klar midt på torsdag til uka, sier Besseberg.

Varis, som tidligere var langrennsutøver, ble utestengt i to år etter å ha avlagt positiv EPO-prøve i ski-VM i Val di Fiemme i 2003.

Den gangen ble det avslørt at hun fortsatt samarbeidet med den dopingutestengte treneren Kari-Pekka Kyrö. Ilta-Sanomat antyder at Kyrö fortsatt har hatt en finger med i det tvilsomme spillet til Varis.

VANT ETTER POSITIV PRØVE: Det er i dag to uker siden Kaisa Varis vant sitt første skiskytterrenn. Her står hun på toppen av pallen i Ruhpolding. Uka før hadde hun avlagt positiv dopingprøve i Oberhof. Foto: AFP/Scanpix
VANT ETTER POSITIV PRØVE: Det er i dag to uker siden Kaisa Varis vant sitt første skiskytterrenn. Her står hun på toppen av pallen i Ruhpolding. Uka før hadde hun avlagt positiv dopingprøve i Oberhof. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Vraket til OL

Kaisa Varis forsøkte seg på langrenns-comeback i OL-sesongen 2005-05, men kom ikke med i troppen til Torino-OL etter å ha unnlatt å møte til to dopingprøver.

Sommeren 2006 startet hun i stedet satsingen på skiskytting. Først denne sesongen har hun hevdet seg i verdenscupen.

For to uker siden i dag vant hun sitt første verdenscuprenn i sin nye idrettsgren.

image: - Varis brukte EPO igjen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media