Vårløsning på Lerkendal

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Haugesund 4-1. Det ble skikkelig vårløsning på Lerkendal i kveld, både for Rosenborg og for Morten Knutsen. Sistnevnte scoret to mål i sin hittil klart beste kamp for RBK.

- Jo, det gikk veldig greit i dag, sier tomålsscoreren til Dagbladet.

- Jeg føler at det endelig løsnet for meg, og det har sikkert mye med selvtilliten å gjøre. Jeg kommer godt i gang og får ei tidlig scoring.

Overgangen fra Start til Rosenborg har ikke vært bare enkel for unggutten. Nivået er så mye høyere enn hva han har vært vant til. Tempoet er mye større og det samme gjelder intensiteten.

- Men dette har jeg visst hele tiden. Jeg har aldri trodd at jeg kunne markere meg med en gang på dette nivået. Det tar tid, og jeg er tålmodig, sier Morten Knutsen.

Klare mål

Han har som mål å etablere seg i Rosenborgs førsteellever og starte i flest mulig kamper. Etter innsatsen mot Haugesund, er han i ferd med å nå det målet.

- Vi spilte veldig godt i dag, og det er klart det er mye lettere å spille på et lag i medgang. Jeg følte at vi hadde full kontroll fra første spark på ballen, sier Morten Knutsen.

Han får god attest fra Nils Arne Eggen, som mener at sørlendingen gjør sin klart beste kamp for Rosenborg.

- Morten er fortsatt litt ujevn, men innimellom gjør han det veldig bra, konstaterer «træner'n».

Årsbeste

Men oppgjøret mot Haugesund er ikke bare et gjennombrudd for Morten Knutsen. Det løsnet også skikkelig for RBK-laget i denne kampen.

- Spillemssig er dette helt klart den beste kampen i årets sesong, sier Nils Arne Eggen.

- Er det dere som er gode eller Haugesund som er dårlige?

- I dag tror jeg ikke det har hatt noe å si hvem som var på den andre siden av banen. Hele Rosenborg-laget løfter seg. Vi ser det på bevegelsene, på rytmen i spillet.

Rosenborg har merkelig nok hatt mest problemer på hjemmebane så langt denne sesongen, ved at de blant annet har fått et tidlig mål i mot seg. I går var det «troillongan» som selv laget et tidlig mål: Ørjan Berg sto på bakerste stolpe og satte inn ballen i det niende minutt, etter et overlegg fra Jan Derek Sørensen.

Det andre målet kom åtte minutter seinere, da Morten Knutsen sto på bakerste stolpe og satte inn ballen, etter et frispark fra Bent Skammelsrud.

Dominerte

Rosenborg dominerte kampen fullstendig. Vi har sjelden sett midtbanen få så mye rom som mot Haugesund. Ingen la press på Bent Skammelsrud, som igjen sto fram som den store dirigenten.

Haugesund fikk problemer med tempoet, og ble i stor grad løpende etter ballen. Scoringen av lagets bestemann, Anders Blomquist, kom i det 38. minutt, på Haugesunds eneste sjanse i første omgang.

Andre omgang ble ikke like underholdende. Både tempo og intensitet sank. Omgangens eneste mål ble satt inn av John Carew da det var fem minutter igjen. Dermed gikk RBK-spissen forbi Haugesunds Hans Berggren på toppscorerlisten.

Banens beste spiller, Rosenborgs Ørjan Berg, koste seg godt på Lerkendalmatta i kveld. Han herjet vilt med motstanderne, og skapte svært mye fremover på banen, spesielt i første omgang.

- Skikkelig artig, og godt å merke at vi får i gang scoringsmaskina på hjemmebane, sier midtbanesliteren til Dagbladet.

- I dag er det vi som er gode og ikke Haugesund som er dårlige. Vi sto på hele tida, og jobbet og sleit. Vi visste på forhånd at seieren ikke ville gjøre seg selv, så vi var innstilt på å gi alt, sier Ørjan Berg.