Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Varmen plager Norway-cup-deltakerne

Med temperaturer langt over 20 grader er varmen plagsom for Norway Cup-deltakerne. Her er tre gode råd mot varmen.

- Drikk mye, minst 3-4 liter per dag. Det er utrolig viktig å få i seg nok væske, sier Eivind Tungland ved Feltsykehuset på Ekebergsletta.

Så langt i turneringa har det vært lite skader blant Norway Cup-deltakerne. Det er varmen som skaper mest problem.

- Det har vært noen ankel- og kneskader og et og annet brudd. Det er ikke mye når man tenker på hvor mange som er i aksjon. Vi har også hatt noen innom som har vært plaget av varmen - men det virker som folk er flinke til å ta forhåndsregler, fortsetter Tungland.

Han er imponert over foreldre, trenere og lagledere som gjør en uvurderlig innsats.

- De er utrolig flinke når det gjelder å hjelpe til ved skader og ved å jobbe forebyggende.

Feltsykehuset på Ekebergsletta har solgt nærmere 400 bøtter på et drøyt døgn. Tungland råder alle lag til å ha ei bøtte med vann innen rekkevidde under kampene.

- Bøtte, vann og svamp er viktig for å kjøle ned spillerne. Områder som må avkjøles er spesielt hode, hals og armhulene.

I fjor var rundt 1000 personer til behandling på feltsykehuset. De fikk hjelp til alt fra behandling av gnagsår til beinbrudd. Rundt 120 frivillig fra Norsk Folkehjelp og medisinsk ekspertise fra NIMI står til disposisjon for deltakerne.

Her er tre tips mot varmen:

  • Drikk 3-4 liter hver dag.
  • Ha ei vannbøtte på sidelinja. La spillerne få avkjølt seg i pausene.
  • Salt-tabletter er bra hvis du stort sett bare drikker vann. Da trenger kroppen mineraler. Mange drikker forskjellige sportsdrikker som kompenserer noe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media