Varmen tok Italia mot Costa Rica - 9. september skal vi ta dem på Ullevaal

- Italia var ikke seg selv, de var plaget av varmen sier Per-Mathias Høgmo. - Jeg legger ikke for mye vekt på denne kampen inn mot EM-kvalifiseringen på Ullevaal.

TIL NORGE: Costa Rica vant sensasjonelt mot Italia i VM fredag. 9. september møter Norge nettopp Italia på Ullevaal for EM-kvalifisering. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er i Brasil for å spionere/forberede seg. Foto: AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT
TIL NORGE: Costa Rica vant sensasjonelt mot Italia i VM fredag. 9. september møter Norge nettopp Italia på Ullevaal for EM-kvalifisering. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er i Brasil for å spionere/forberede seg. Foto: AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BELO HORIZONTE (Dagbladet.no): Norges landslagstrener har tre dager igjen av VM-oppholdet som er en studietur i forhold til det å danne seg et bilde av de nye retningene i spillet. Og en ett hundre prosent spion- og forberedelsestur i forhold til Norges kommende EM-motstandere Italia og Kroatia.

Mandag ser Per-Mathias Høgmo Kroatia - Mexico i Recife.

Etter Italia - Uruguay i Natal tirsdag kveld reiser han hjem til Norge.

- Det har vært veldig lærerikt og nyttig, sier han til Dagbladet.

- Selv om Italias kamp mot Costa Rica ikke er så mye å vektlegge på grunn av de helt spesielle omstendighetene, er jeg selvfølgelig blitt en del klokere med tanke på det som skal skje i september.

Møter Italia i EM-kvalik Norge - Italia på Ullevaal 9. september er starten på EM-kvalifiseringen til Frankrike 2016 og derfor en særdeles viktig kamp. Både for Norge og Italia. Tirsdagens kamp i Natal er imidlertid enda viktigere for italienerne. Misser de den har de ikke ni kamper å hente seg inn på slik de vil ha om de går å en mine i Oslo - da må de hjem - i skam - akkurat som Spania og England.

- Nettopp derfor er den kampen veldig interessant for meg også, sier Høgmo.

- Jeg får se et Italia som må levere under press. Det skal bli spennende å se tilnærmingen deres til den kampen.

Strategier er alltid viktig i fotball. Hva gjør man når og hvorfor gjør man det man gjør når situasjonen og resultatet er slik eller slik. I det perspektivet har det Italia også vært nyttig å studere Italia. Spesielt kampen mot England ga Norges landslagstrener mye lærdom.

Imponert over Kroatia - Man ser de taktiske grepene som gjøres underveis. Tenkingen som ligger der i forhold til hva man gjør ut fra gitte situasjoner er alltid lærerik. Og mot England så du hva Italia legger vekt på når de leder og spiller på resultat.

- Mot Uruguay på tirsdag blir det spennende å se hvordan de angriper en kamp der uavgjort er nok for å gå videre.

Kroatia har imponert Per-Mathias Høgmo mer enn Italia. Han er glad Norge skal spille seks kamper til før vi møter kroatene i mars 2015.

- Kroatia har satt et godt fotavtrykk i VM så langt. De fortjente et resultat mot Brasil i åpningskampen, det mistet de på grunn av en dommerskandale. Og mot Kamerun var de helt overlegne da kampen ble som den ble. Men det er strukturen og balansen i laget som imponerer meg, det Kovacs (trener) har gjort på kort tid er formidabelt.

- Et enormt mesterskap - Kroatia framstår som et meget godt lag.

Per-Mathias Høgmo er henrykt over VM. Han sier, som alle vi andre, at han aldri har sett maken.

- Det som imponerer kanskje aller mest er at det er så mange lag som har så mange veldig gode spillere. Det mangfoldet har vi aldri sett før. Det er mange nasjoner som viser et veldig høyt nivå, spesielt de fra Sør- og Mellom-Amerika. Men så spilles også VM i Brasil og det må vi ha i bakhodet.

- Men for all del, det er et enormt mesterskap.

I BRASIL: Per-Mathias Høgmo er i Brasil for å forberede seg til EM-kvalifiseringen. Der har landslagssjefen lært mye.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
I BRASIL: Per-Mathias Høgmo er i Brasil for å forberede seg til EM-kvalifiseringen. Der har landslagssjefen lært mye. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer