KONTROLLERT VIDERE: Amalie Iuel er klar for semifinalen på 400 meter hekk i EM i Amsterdam. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KONTROLLERT VIDERE: Amalie Iuel er klar for semifinalen på 400 meter hekk i EM i Amsterdam. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Varmer opp til semifinalen med stafett-etappe

Amalie Iuel (22).

AMSTERDAM (Dagbladet): Amalie Iuel gikk oppskriftsmessig til morgendagens semifinale på 400 meter hekk. Hun vant forsøksheatet sitt greit - med ny teknikk og uten å gjøre samme feilen som under VM i Beijing sist sommer.

Da snublet hun i den første hekken. I dag var hun høyt over.

- Hehe, ja jeg tenkte på det før start. At det var om å gjøre å treffe på den første hekken. Det gikk heldigvis helt fint, sier hun.

Det gjorde resten av løpet også, med hennes nye teknikk.

Ny teknikk

Inntil generalprøven i Sverige for snaue to uker siden løp Amalie Iuel med 16 skritt mellom hekkepasseringene. Det fungerte ikke. Derfor har hun trappet ned til 15. Det fører til mindre tripping, og høyere fart.

- I dag holdt jeg 15 steg helt til den femte hekken, da gikk jeg tilbake til 16. Men jeg må nok vurdere å kjøre 15 et par hekker til, for det ble litt tripping på slutten i dag, sier hun.

- Og tida, 56,98?

- Ingen kongetid akkurat, men helt greit. Jeg var fornøyd med at jeg hadde bra med krefter igjen på slutten, sier Iuel, som skaffet seg ei luke og sikret seg en klar heatseier på de siste metrene.

Løper stafett

- Jeg ville gjøre det billigst mulig for meg selv, for jeg har jo to løp i morgen, sier hun.

Det viktigste av dem er semifinalen på langhekken, men Amalie skal også løpe på det norske 4x400 meter-laget som skal ut i forsøksheat.

- Jeg ønsker jo at vi skal klare å løpe oss til finalen på stafetten, og det tror jeg vi har muligheter til.

- Men en stafett før semifinalen, er ikke det ødeleggende?

- Nei, det tar jeg som fin oppvarming. Jeg er vant til å løpe mye, i USA løper jeg flere løp om dagen, så det skal gå bra, sier Iuel, som bruker resten av dagen i dag til hvile, og til å heie på kollega Karsten Warholm som løper 400 hekk-finale i kveld.

- Jeg skal skrike og heie det jeg kan. Jeg ble voldsomt inspirert og motivert av løpet han gjorde i går. Klarer han det samme igjen, kan det bli skikkelig moro, sier Amalie Iuel.