Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France:

Varmesjokk for Kristoff

Nordmannen rapporter om verdier langt under hva han hadde på trening etter de to første tour-etappene.

VARM: Alexander Kristoff har fått merke varmen i Frankrike de siste dagene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VARM: Alexander Kristoff har fått merke varmen i Frankrike de siste dagene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

CHOLET (procycling.no): Etter de to første etappene hadde Alexander Kristoff prestert bra nok til at han kunne få sykle mandagens lagtempo i den grønne trøya, på lån fra Peter Sagan.

Selv har han likevel ikke vært helt fornøyd, hvor spesielt søndagens femteplass var under hans egne forhåpninger.

– Vi har konkludert med at jeg sliter med et eller annet. Jeg tror det er varmen, for jeg har veldig høy puls. Normalt sett burde jeg kunne spurtet jevnt med de som var foran der, men jeg kjente før spurten at jeg var helt ferdig, sier Kristoff til procycling.no.

Ikke i nærheten av verdiene fra trening

De tre første dagene av Tour de France har vært preget av høye temperaturer, sol fra skyfri himmel og lite vind.

Selv om også den norske sommeren har vært blant de beste i manns minne, poengterer Kristoff selv at det er en forskjell på 22 grader og 32 grader.

– Jeg hadde veldig gode verdier før jeg dro til Tour de France, men wattverdiene har ikke vært i nærheten av det jeg hadde på trening i forkant. Klarer jeg å prestere det samme som hjemme, vil jeg være nærmere seier.

– For å si det sånn, det var ingen veldig god spurt jeg gjorde i går.

Gjør ikke som rivalen

Nordmannen er langt fra den eneste som har slitt med varmen de første dagene.

Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo) har hatt en skuffende start med en sjetteplass på åpningsetappen og en 32. plass på søndagens etappe. Ifølge hans norske lagkamerat Amund Grøndahl Jansen, var det varmen som gjorde sitt til at Groenewegen, som selv skal ha rapportert om at han følte seg dårlig, manglet de siste kreftene på den første etappen.

Grøndahl Jansen sa før den andre etappen at de nok hadde undervurdert varmen og at de ville stille med isposer for å kunne kjøle seg ned underveis. Før mandagens lagtempo var også flere av lagene utstyrt med isvester og vifter mens de varmet opp.

– Vi har også isposer tilgjengelig, men jeg har ikke brukt det foreløpig. Jeg føler egentlig det går greit underveis, men da vi kjører maks på slutten så har jeg høy puls. Isposer kan kjøle deg litt, men jeg føler det blir veldig kaldt på ett sted. Jeg føler ikke det hjelper så mye på kjernetemperaturen, sier Kristoff.

Sportsdirektøren fornøyd

Sportsdirektør i UAE Team Emirates, Philippe Mauduit, er selv ganske fornøyd med hva Kristoff har levert på de første etappene.

– Normalt sett trenger Alex noen etapper før han blir på sitt beste. Han er allerede i nærheten av podiet, og jeg har tro på at vi i de kommende dagene kan klare å ta en seier, sier den karismatiske franskmannen. Også han er klar på at varmen er et problem for nordmannen.

– Det er ganske tøft for ham i varmen, men vi må også huske at det er tøft for de andre. Det er en del av rittet.

– Dere ønsker muligens en dag med regnvær og 20 grader?

– Vi vet også at Alex er veldig sterk i regnvær. Men vi må leve med det været vi har, det er ikke noe vi kan endre.

Kristoff har dog et ønske om at temperaturen skal bikke under 30 grader de neste dagene, som han anslår er en temperatur han selv skal leve ganske greit med.

Søndag fikk han også en ny rekord på pulsmåleren, med økt terskelpuls.

Uten at pulsen gjenspeilte farten og kraften han faktisk fikk ut av kroppen.

– Jeg håper at det er varmen og det at jeg får høy puls underveis, som gjør at jeg blir litt sliten. Wattmessig burde jeg klare mye bedre, konkluderer han.