Varmet opp med verdensstjernen

I går trente Anne-Mari Gulbrandsen (17) side om side med verdensstjernen Ian Thorpe (18) under oppvarmingen til VM i Japan. I natt er det alvor for Norges nye svømmekomet med første distanse som er 100 meter bryst.

- Det var skikkelig morsomt å svømme ved siden av Ian, men jeg turde ikke snakke med ham, sier 17-årige Anne-Mari Gulbrandsen til Dagbladet.

Australias svømmeyndling, Ian Thorpe, tok tre OL-gull på hjemmebane under OL i Sydney i fjor og er storfavoritt under VM.

Trives

Ian Thorpe er også Anne-Maris svømmeforbilde. Anne-Mari er et år yngre enn det australske svømmeesset, men hun er minst like giret som verdensstjernen på å gjøre en god VM-innsats.

- Jeg blir alltid litt bedre før store konkurranser, og det er morsomt å tenke på at jeg snart skal i aksjon, sier Anne-Mari.

Hun har ladet opp til VM gjennom en treningsleir i malaysiske Kuala Lumpur i 10 dager. Det endte med luftveisproblemer, og treningsmengden ble langt fra så stor som Gulbrandsen hadde håpet på.

- Det var så utrolig klam luft, det var veldig ekkelt. Men jeg fikk medisiner. VM-bassenget ser ut til å passe meg godt, sier Anne-Mari.

Anne-Mari Gulbrandsen

Født: 2. januar 1984.
Høyde: 181 cm.
Vekt: 65 kilo.
Sivil status: Har kjæreste.
Bosted: Oslo.
Yrke: Skoleelev på Norsk Toppidrettsgymnas.
Meritter: Tre bronsemedaljer i både junior-EM og senior-EM.
Aktuell: Svømmer sin føsrte distanse i VM i Japan i natt.

- EM bare barnemat

Hun tok tre bronsemedaljer under EM i Valencia i fjor og ble stjerne over natten.

- Er du ikke lysten på en gjentakelse i VM?

- EM var bare barnemat i forhold til VM. Sjansene til å gå helt til topps er veldig små, mener Anne-Mari.

Totalt deltar 2000 utøvere fra 135 ulike nasjoner i årets VM. Skal Anne-Mari hevde seg på 50, 100 eller 200 meter bryst, må hun forbedre sine personlige rekorder.

- Det er veldig mange svømmere som er bedre enn meg, og jeg må nok forbedre rekordene mine med over et sekund bare hvis jeg skal nå semifinalen, sier Anne-Mari.

Heldigvis kjenner hun ikke noe til smertene i den venstre skulderen som gjør at hun i enkelte perioder av året må holde igjen på treningsdosene.

NORSK HÅP: Anne-Mari Gulbrandsen gleder seg til å komme i gang med svømmingen under VM i Japan. - Jeg blir alltid bedre før store konkurranser, og det er morsomt å tenke på at jeg snart skal i aksjon., sier Anne-Mari til Dagbladet.