<strong>OVERLEGEN:</strong>
Sveriges Zlatan Ibrahimovic senket Montenegro og sendte Sverige et langt steg mot EM.
Foto: Jessica Gow / TT / kod 10070
OVERLEGEN: Sveriges Zlatan Ibrahimovic senket Montenegro og sendte Sverige et langt steg mot EM. Foto: Jessica Gow / TT / kod 10070 Vis mer

Varmet opp mot Norge. Så herjet Zlatan da det gjaldt - for å hjelpe ungguttene

Sverige tok et langt steg mot EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sverige - Montenegro 3-1 (3-0)

(Dagbladet): Sverige imponerte ikke i 0-0-kampen mot Norge på mandag, men Erik Hamréns menn presterer best når det gjelder.

I kveld viste våre naboer hvorfor de trolig kommer til EM.

Mens hovedutfordrer Russland tapte hjemme mot Østerrike, leverte Zlatan Ibrahimovic og co varene. Samlet sett sendte det Sverige et langt steg mot EM i Frankrike neste sommer.

Det var ikke fordi svenskene spilte glitrende angrepsfotball, men fordi Hamréns menn har det Norge mangler: spisser som scorer.

På tre sjanser i 1. omgang scoret Sverige tre mål. Hovedårsaken til det heter Zlatan og har mange ganger flere landslagsmål enn hele det norske landslaget til sammen.

Den svenske superstjernen tok det relativt med ro i privatlandskampen mot Norge på mandag, men viste sin klasse da det gjaldt i kveldens EM-kvalifiseringskamp.

For Zlatan personlig betyr ikke et nytt EM så mye, men overfor Expressen forteller superstjernen at det er andre årsaker som motiverer ham.

- Jeg har opplevd mine drømmer. Men hvis jeg kan hjelpe noen av de yngre spillerne til å få oppleve sin EM-drøm, så vil det gi meg mye tilbake, forteller 33-åringen.

- Jeg vil hjelpe ungguttene til å komme til EM, slik de kan få oppleve det som jeg har fått, sier Zlatan.

Supereffektive Montenegro åpnet sterkt på Friends Arena og skapte flere store målsjanser mot Andreas Isaksson i Sverige-målet.

Men svenskene har altså det som Norge mangler: effektive spisser.

Etter 38 minutter headet Marcus Berg, som skjøt i stolpen mot Norge, inn 1-0 etter et angrep som merkelig nok startet med et innkast av Zlatan.

To minutter senere var superstjernen lei av å være i skyggen av sin spissmakker. PSG-spissen banket inn 2-0 med en markkryper like utenfor 16-meteren.

- Zlatan kunne sendt Norge til EM Plutselig eksploderte Sverige fullstendig i fem minutter som mer eller mindre definerte hva ketsjupeffekten er for noe.

For rett etter kunne Zlatan og Sverige juble på ny. Kraftspissen druste på i femte gir og løp seg fri alene med keeper. Da er det stort sett bare ett alternativ for 33-åringen: nemlig scoring.

I løpet av fem minutter scoret de gule og blå tre mål. I løpet av tre minutter scoret Zlatan to. I løpet av få minutter avgjorde Zlatan kampen for Sverige og la grunnlaget for EM-spill i Frankrike i 2016.

- Med Zlatan på laget hadde Norge gått til EM. Så enkelt er det. Norske spisser snakker, Zlatan leverer, skriver fotballekspert Joacim Jonsson på Twitter.

Transportomgang Med 3-0 som utgangspunkt ble naturligvis ikke spenningen i 2. omgang den største.

Montenegro ga seg imidlertid ikke, og etter 64 minutter fikk gjestene sin velfortjente utligning etter straffespark. Det satte Dejan Damjanovic iskaldt i mål.

Noe nærmere kom imidlertid aldri rødtrøyene. Dermed ble det en festkveld for våre svenske naboer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer