Varmt gjensyn med Husby

FANA STADION (Dagbladet): Kjell Arve Husby ble klappet, klemt - hjertelig mottatt. I går gjorde han comeback som trener på et toppstevne i Norge. Alle som betyr noe i norsk friidrett kom og hilste. Unntatt Vebjørn Rodal.

Trine Hattestad kastet 68,19 og satte ny «verdensrekord» i går. Men hun jublet nesten like mye da Kjell Arve Husby kom for å gratulere. Hun kastet seg rundt halsen på ham.

- Veldig hyggelig å se Kjell Arve tilbake på friidrettsbanen. Vi har ingenting usnakket. Alt er som før, sier Trine.

- Det Trine sa til meg, var veldig, veldig hyggelig, sier Husby til Dagbladet.

Tidligere på dagen var han nervøs. Hvordan skulle det ende - møtet med folk han ikke hadde sett eller snakket med siden i fjor sommer? Husby kom til Fana som trener for sine jamaicanske løpere Inez Turner Gray og Wayne Whyte. Han gikk og satte seg på bortre langside - langt unna den norske leiren. Ventet på det som måtte komme. Så jogget Hanne Haugland og Håkon Särnblom forbi.

Gjensynsglede

Hanne stoppet, ga ham en klem og snakket lenge. Håkon kom med klapp på skulderen.

- Jeg har alltid satt pris på Kjell Arve. Han er en venn uansett, sier Hanne.

Litt etter kom Geir Moen. Han stoppet og snakket med Husby i fem minutter.

- For meg er Kjell Arve den samme som før. Han har en utrolig fin familie som jeg ofte har møtt. Klart det er moro å se ham igjen, sier Geir.

Sjøl var Kjell Arve Husby veldig nølende. Men etter hvert som de kom, tødde han opp. Til og med idrettssjef Per Øyvind Mørk og landslagslege Ove Talsnes kom og slo av en prat. På slutten av kvelden tro Husby til med godsmilet.

- Dette er en liten seier for meg, sier han.

Isfront

Også Vebjørn Rodal vant i går. Han kom først i mål på 800 meter med tida 1.48,00. Slike tider av en OL-mester blir fort glemt. Det blir verre å fortrenge scenen da Rodal og Husby møttes for første gang siden bruddet i fjor høst.

Etter jentenes 800 meter gratulerte Kjell Arve Husby Inez Turner Gray med seieren. Tilfeldig eller ikke - Vebjørn Rodal lå og ladet opp til sitt løp to meter unna.

Han snudde hodet bort fra Husby og rettet blikket motsatt vei. Det varte helt til Husby flyttet seg lenger unna. Han sa ikke ett ord. Det gjorde ikke nåværende Rodal-trener Frank Brissach heller. Dette var forhenværende Team Rodal - de som vant OL-gull sammen i 1996. For oss som så de elleville jubelbildene fra Atlanta, var det hele uvirkelig. Etter løpet dristet Dagbladet seg frampå med følgende spørsmål til Rodal:

- Hvordan er det å være på samme bane som Kjell Arve igjen?

- Dere bør fokusere på all den gode idretten her. Da gjør dere alle en tjeneste.

Sa Rodal. Så løp han sin vei.

Toppen av lykke

Det gjorde ikke toppidrettssjef Bjørge Stensbøl da han møtte Kjell Arve Husby helt mot slutten av stevnet. Han slo av en prat, og sa som de andre:

- Veldig hyggelig.

- Har norsk toppidrett råd til ikke å bruke Kjell Arve Husbys kompetanse?

- Nei, toppidretten må lytte til alle som har kunnskap og erfaring.

- Også Kjell Arve Husby?

- Ja.

Siste buss var fylt med utøvere og trenere. De kjørte av gårde til flyplass og hoteller. Det var skumring på Fana Stadion. Bare en mann i treningsdrakt sto igjen inne på stadion. Han strålte til gjengjeld som ei sol.

Det var Kjell Arve Husby.

Du får ha oss unnskyldt, Trine Hattestad. Dette var hans store dag.

KALD SKULDER:</B> Selv om friidretts-Norge tok Husby inn i varmen igjen, gjorde ikke Rodal det.
FIKK KLEM:</B> Husby hadde en veldig hyggelig prat med Trine etter hennes lange kast i går.