Varmt vær, stor bane i Ulm

Ulm: Stekende sommersol og en uvanlig stor bane møtte de norske fotballjentene da de inspiserte Donau-stadion dagen før EM-åpningen mot Frankrike.

- Kampen mandag går sent, og det kan være fordelaktig for oss. Det er uvante forhold, for det har ikke vært så mye fint sommervær i Norge, men vi skal takle det. Spillerne må være flinke til å drikke, sa Åge Steen.

- Om denne varmen fortsetter, blir det en turnering som vil tømme oss for krefter. Det gjør det viktigere at vi har andre spillere å sette inn i de ulike rollene.

Steen la straks merke til banens størrelse.

- Det er store, brede baner i denne turneringen. Vi har ingen baner i Norge som tilsvarer denne, men slike ting favoriserer ofte de beste, sier han.

Steen er atskillig mer bekymret for motstanderens kvalitet. Frankrike satser hardt på kvinnelandslaget sitt, og meningen er at det skal spille etter samme filosofi som herrelandslaget. Aimé Jacquet, som førte mennene til VM-gull i 1998, er trukket inn i arbeidet med laget.

Frankrikes mål er å bli best i verden i både fotball og håndball både for menn og kvinner. Foreløpig er «bare» herrelandslaget i fotball best, men fotballkvinnene viste i 0-0-kampen mot Norge tidligere i år at de har tatt lange steg framover.

Åge Steen hadde opprinnelig planlagt to treninger søndag, men etter en formiddagsøkt i Wiblingen sør for Ulm, ble ettermiddagstreningen på stadion erstattet med en sosial spasertur fra hotellet bort til stadion, langs en idyllisk gangsti ved Donaus bredd.

Spillerne fikk inspisere et biljardbord av et gressteppe, der det skal være alle muligheter for å spille god fotball mandag - om de orker i varmen.

(NTB)