Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vårrengjøring ga drømmestart for hopperne

Vant lagkonkurransen i Hinterzarten.

TIDLIG BLOMSTRING: Den norske kvartetten Tom Hilde (t.v.), Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren og Kenneth Gangnes vant laghoppingen i tysje Hinterzarten i ettermiddag.Foto: SCANPIX/EPA/ROLF HAID
TIDLIG BLOMSTRING: Den norske kvartetten Tom Hilde (t.v.), Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren og Kenneth Gangnes vant laghoppingen i tysje Hinterzarten i ettermiddag.Foto: SCANPIX/EPA/ROLF HAID Vis mer

Anført av en opplagt Bjørn Einar Romøren fikk de norske hopperne en drømmestart på sesongen ved å vinne laghoppingen i Hinterzarten lørdag.

Sammen med Kenneth Gangnes, Anders Jacobsen og Tom Hilde satte Romøren hele verdenseliten på plass. De norske hopperne var best i begge omgangene og fikk 1055,1 poeng totalt. Det holdt til seier med 18,3 poeng foran Tyskland. Finnene tok tredjeplassen.

- Jeg kan ikke si annet enn at det var en rar opplevelse i bakken i dag, for her i Hinterzarten har vi hadde mange tunge og triste resultater tidligere. Nå fikk vi den drømmestarten vi hadde håpet, men ikke helt turt å tro på, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB lørdag kveld.

- Vi er kjempeglade over den triumfen alle sammen. Nå får vi den nødvendige tryggheten helt fra start av, slo sportssjefen fast.

Sammen med Mika Kojonkoski fikk han se fire topptente norske hoppere. De tok kommandoen, og Anders Jacobsen hadde på toppen av det hele rennets lengste svev med 106,5 meter i annen omgang. Jo, for hoppledelsen var det som en drøm.

Vårrengjøring

- Vi hadde det du kan kalle en skikkelig vårrengjøring etter sesongen i fjor. Da tok vi for oss det som hadde skjedd og evaluerte og konkluderte nøye. Denne gjennomgangen resulterte i mange endringer, men det viktigste, tror jeg, er at vi stakk fingeren i jorda og så hvor vi sto.

- Vi tok de grepene som var nødvendige, og det har gitt både ledere og hoppere den nødvendige ydmykheten og stå på-viljen. Akkurat det siste jeg nevner er veldig forandret fra de siste årene, sa Bråthen.

Individuelt i konkurransen var Anders Jacobsen den beste, ikke bare i det norske laget, men totalt. Romøren som har slitt tungt, særlig siste sesong, fulgte fint opp, men også Tom Hilde og Kenneth Gangnes viste at de er i stand til å kjempe blant de aller beste.

- Jeg vil si at alle våre overrasket positivt, men jeg synes det er ekstra gledelig at Romøren gjorde en veldig god konkurranse igjen. Både treningshoppingen og selve konkurransen var veldig bra for hans del. Det er viktig at nestoren i laget viser seg fram slik, mente Bråthen.

Lang vei å gå
- Nå har vi gjennomført et veldig godt skirenn, og vi gleder oss veldig over det, men dette er bare starten. Det var sesongåpningen vi var gjennom, så vi har en lang vei å gå, og selv om det var bra i dag (lørdag), er vi innstilte på at det kommer til å gå i bølger, sa Bråthen.

Han kunne også fortelle at før rennet hadde både ledere og hoppere satt seg ned og tatt en alvorsprat, og de var enige om at alt annet enn en kamp om de gjeveste plassene ville være en skuffelse.

- De skuffet ikke. Dette var en fantastisk opptur, sa Clas Brede Bråthen til NTB.

- Nå har vi fått en forsikring om at det vi har gjort til nå i sommer er riktig, for det er ingen tvil om at vi har tatt et godt skritt i riktig retning. Vi har fått et løft, og håper at det skal fortsette i den individuelle konkurransen søndag, sa sportssjefen.

Søndag er det individuell konkurranse i Hinterzarten. Der stiller Norge med fem hoppere, og håpet er at noen av dem skal være med å kjempe helt i toppen også individuelt.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling