Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Varsel etter storseieren: - Blir tøft

Norge fikk en drømmestart på VM mot skrekkelig svake Cuba. Neste oppgave blir langt hardere.

KNUSENDE OVERLEGNE: Norges stjernespiller Stine Bredal Oftedal til Dagbladet etter 31-målsseier mot Cuba i åpningskampen. Video: Rødt Kort Vis mer
  • Norge - Cuba 47-16 (25-9)

KUMAMOTO (Dagbladet): Norge har allerede vært i Japan i nesten to uker, men lørdag startet endelig mesterskapet. Og det var Kari Brattset Dale som fikk æren av å åpne målkontoen for Norge. Sekunder seinere stoppet Silje Solberg kubanerne fra straffemerket. En perfekt åpning, som skulle vise seg å være betegnende for resten av kampen.

Norge var ustoppelige, og vant til slutt med 31 mål.

- Spillerne var veldig på. Det var bra fokus og intensitet og tilstedeværelse fra start. De har ivret etter å komme i gang. Det var bra forsvarsspill og målvaktsspill, som gir mange gode kontringene. Det var kjekt å se farten på kantene, særlig Camilla har ekstrem fart, skryter Thorir Hergeirsson av egne elever.

I neste kamp mot Slovenia venter en tøffere oppgave. De slo en av de større favorittene, Nederland, i sin åpningskamp.

- Det blir tøft. Backrekka deres er blant de beste i mesterskapet. Slovenia har hatt kontinuitet blant spillere og trener en stund. De har gjort gode kamper i de siste mesterskapene, sier islendingen på spørsmål fra NTB i pressesonen etter kamp.

- Hvor skal dette ende?

Cuba hang greit med de fem første minuttene av første omgang, men så tok Norge fullstendig over. Håndballjentene brukte elleve minutter på å nå tosifret antall nettkjenninger, motstanderen var allerede seks mål bak.

- Hvor skal dette stoppe? Er det på 50-tallet?, lurte Viasat-kommentator Daniel Høglund.

Og til pause sto det 25-9 - akkurat i rute til å bikke 50 mål.

TOPPSCORER: Camilla Herrem scoret åtte ganger og er strålende fornøyd både med kampen og at VM endelig er i gang. Video: Rødt Kort. Vis mer

Rullerte

Kontringene ble nøkkelen for Norge. Håndballjentene var langt raskere enn motstanderen, og gang på gang fikk Camilla Herrem og de andre kantspillerne komme alene med Cubas keeper. Silje Solberg kunne nesten kaste i blinde oppover i banen, og likevel være sikker på at en norsk spiller hadde rykket fra kubanerne og sto klar til å ta imot på andre siden av banen.

I forsvar var håndballjentene like dominant, og overkjøringen fortsatte i andre omgang. Norge scoret og scoret - om enn ikke i samme tempo som før pause - og stengte buret i andre enden. Thorir Hergeirsson benyttet kampen til å rullere en del, for å få flest mulig spillere varm i trøya.

Spesielt venstrekantene skinte, og også debutantene Ingvild Bakkerud, Moa Högdahl og Andrea Austmo Pedersen virket komfortable i sine roller. Cuba fortsatte å stå på, men til liten nytte. Samtlige av Norges utespillere tegnet seg på scoringslista, og til slutt vant Norge med over 30 mål.

Cuba er tippet å ende sist i gruppe A, og selv om Norge er den antatt tøffeste motstanderen, lover ikke dagens kamp godt for fortsettelsen.

CUBA: Norge møter Cuba i innledende runder under håndball-VM i Japan, men hele Norges håndballekspert, Frode Kyvåg, mener cubanerne ikke har noe i mesterskapet å gjøre. Foto: Nina Hansen. Vis mer

Veien videre

Det er blitt spilt to andre kamper i Norges gruppe i dag. I lørdagens første kamp slo Serbia Angola 32-25. Norges antatt sterkeste gruppemotstander, Nederland, møtte Slovenia. Der røyk nederlenderne på et skikkelig sjokktap. Det samme gjorde gullfavoritt Frankrike i en annen gruppe.

Slik ser Norges kampprogram i gruppe A ut de neste dagene:

  • 2. des.: Slovenia - Norge, kl. 12.30
  • 3. des.: Norge - Serbia, kl. 12.30
  • 5. des.: Angola - Norge, kl. 12.30
  • 6. des.: Norge - Nederland, kl. 12.30

De tre beste lagene fra gruppa går videre til hovedrunden. Lagene tar med seg poengene fra innbyrdes oppgjør inn i hovedrunden, hvor gruppe A krysses med gruppe B. Den består av Australia, Brasil, Danmark, Frankrike, Sør-Korea og Tyskland - av mange omtalt som «dødens gruppe». Det fikk franskmennene merke i åpningskampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media