Varsko: - Risiko

Teamet rundt Therese Johaug er mektig imponert over hva 33-åringen leverer i sommer. Trener Ole Morten Iversen kommer likevel med et lite varsko.

STERK: Trenerne til Therese Johaug hevder hun aldri har vært sterkere enn nå. Video: Haarstad/Løkås/Særsland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LAVAZE (Dagbladet): Skydekket ligger lavt over de spisse fjellene som omringer Lavaze, 1700 meter over havet. Like før klokka slår 0830 denne onsdagsmorgenen henger Therese Johaug ut av et vindu på Hotel Albergo Dolomitti. Hun er nysgjerrig på gradestokken, som for ordens skyld viser rundt 10 grader i de italienske alpene.

Det ble shorts på hardøkta som ventet.

I form

I løpet av de fem dragene viste Therese Johaug hvorfor hun er verdens beste langrennsutøver. 33-åringen danset elegant i letterrenget og viste krefter få, om noen, kan matche oppover de tøffe kneikene i rulleskiløypa.

- Det er fint å få en sånn terskeløkt. Jeg har en god følelse, sier Johaug til Dagbladet.

I fjor gikk hun på en liten smell på sommeren, men i år har stort sett alt gått akkurat som det skal. Det eneste avbrekket var da hun droppet de siste dagene på en samling på Sognefjellet i juni,

- Jeg har følt meg bra, men nå er jeg i en posisjon at jeg ikke vil ofre noe. Jeg kjører safe, så satser jeg på at det er godt nok når vinteren starter, sier Johaug.

I safe legger den 33 år gamle serievinneren at hun ikke kommer til å gjøre store forandringer i treningshverdagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.