SOLID SEIER: Møtet med Usain Bolt og Strømsgodset ble en stor opptur for U19-landslaget. Nå skal de til EM. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
SOLID SEIER: Møtet med Usain Bolt og Strømsgodset ble en stor opptur for U19-landslaget. Nå skal de til EM. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.Vis mer

U19-landslaget vant 1-0 mot Strømsgodset

Varsko etter Godset-seieren: - Vi forventer å vinne EM

U19-landslaget tok en knallsterk 1-0-seier mot Godset. Nå venter U19-EM i Finland for Norges unge og lovende.

DRAMMEN (Dagbladet): Det meste handlet om Usain Bolt da Strømsgodset møtte Norges U19-landslag i formiddag.

Jamaicaneren fikk tjue minutter på banen da Godset tapte 1-0 på Marienlyst.

For U19-landslaget var kampen viktig av helt andre grunner. Kampen var antakelig deres siste før U19-EM i Finland, som starter 16. juli.

- Når vi spiller mot Godset, så er det et såpass bra nivå. Hadde Godset spilt i EM, så hadde de kanskje vunnet. Når vi slår et sånt lag, så forventer vi å vinne EM, sier en offensiv Leo Skiri Østigård (18) til Dagbladet.

Matchvinner i debuten

Rosenborg-spiller Erik Botheim (18) scoret kampens eneste mål i sin første kamp for U19-landslaget.

- Det er alltid deilig å score mål. Det er selvfølgelig kult å spille mot en så stor stjerne, men det var bare fokus på å vinne matchen. Det klarte vi, sier Botheim.

- Det her er et veldig godt lag. Vi er en gjeng med ambisiøse unge gutter, som er litt ulikt i norsk fotball. Det er veldig sterkt å vinne over Godset, fortsetter Botheim.

Viktig kamp

U19-landslagstrener Pål Arne Johansen skryter av gutta sine.

- Vi framstår som vi håpet på. Vi ser ut som et lag, som både er kompakte og fine i forsvarsspillet med tydelig press. Vi viser ikke det beste kontringsspillet, men vi viser i angrepsspillet når vi har ballen at vi kan eie kampen, sier Johansen.

Han er glad for at de fikk muligheten til å spille mot Godset.

- Denne kampen var helt topp for oss. Det var vanskelig for oss å finne noe internasjonal matching i denne perioden - det er ikke så mange som vil komme til Norge å spille på kunstgress - men vi ønsket det fordi mesterskapet går på kunstgress, sier U19-trener Pål Arne Johansen.

SPILLER GJERNE: Usain Bolt mener han kan bli et godt tilskudd på laget. Video: Arne Vedlog Vis mer

- Potte tett

U19-landslaget sikret EM-avansementet etter at de vant 5-4 mot Skottland i kvalifiseringens siste kamp.

- Vi slapp inn altfor mye mål i kvaliken. Det handlet mest om kontring mot, men at vi holder nullen mot et eliteserielag skal vi ta med oss, for det er sterkt, sier Johansen.

De to foregående kampene endte med 5-2-seier mot Tyskland og 6-1-tap mot Nederland.

- Du så i dag at det var ganske potte tett. Vi har jobbet mye med det denne uka her, og hvis det sitter i EM, så blir det veldig bra, sier Skiri Østigård.

- Menn

Det var et naturligvis et svært ungt lag som møtte Godset. Noen ville kanskje sagt at det var gutter mot menn, men ikke landslagstrener Johansen.

- Jeg har sluttet å kalle spillerne for G19. Jeg kaller de for U19. De er ikke gutter lenger, de begynner å bli menn. Nesten alle her spiller mer eller mindre fast i eliteserien eller OBOS-ligaen. Noen spiller i andredivisjon. De er vant til å spille med menn, sier Johansen.

- Vi viser her på dødballer og dueller at vi kan slå de aller fleste. Jeg hadde selv en i tverrliggeren, så det er artig å vise at vi kan trå til og slå de store gutta. Vi er kanskje ikke gutter lenger, nei, sier Østigård Skiri.

  • Norge U19 møter Italia, Portugal og vertsnasjon Finland i gruppespillet i U19-EM. De åpner mot Portugal 16. juli.